Home / Vijesti / Načelnika Kalesije “slave” u Bileći: Kako je Sead Džafić oživio je devastiranog “giganta”

Načelnika Kalesije “slave” u Bileći: Kako je Sead Džafić oživio je devastiranog “giganta”

Bilećka “Kovnica” nakon mnogo godina ponovo radi punom parom, a u nekadašnjem gigantu sada se proizvode vanjski i unutrašnji prstenovi ležajeva za automobilsku industriju. Radnici su uveliko “zasukali rukave”, kažu da su zadovoljni.

U dotrajalu i oronulu bilećku “Kovnicu”, Sead Džafić je uložio oko dva miliona maraka. Sada se ovdje dnevno proizvede dvije i po hiljade ležajeva. Džafić kaže da je cilj milion!

“Imamo 35 zaposlenih, radimo u dvije smjene. Zadovoljan sam, zaposlenici su zadovoljni. Trudićemo se da zaista bude onako kako smo i obećali ovom gradu i ovim ljudima ovdje”, kaže Sead Džafić, vlasnik “Kovnice” Bileća.

Džafić je, inače, načelnik Kalesije i vlasnik firme Unis tok. Poznat je kao najbogatiji načelnik u BiH.

Radiće i treća smjena, pa će se i broj radnika u “Kovnici” povećavati, obećava vlasnik. Ovu fabriku danas je obišao i ministar Petar Đokić. Zajedno sa načelnikom Bileće ministar je obećao pomoć.

“Onaj ko spasava ovakav kolektiv zaslužuje snažnu podršku RS i Vlade i ja ću se potruditi da ta pomoć uskoro uslijedi ovom preduzeću. I njemu i preduzeću odnosno svima onima koji na ovakav način pristupe obnovi devastiranih ili zaboravljenih kapaciteta u RS”, obećava Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS.

“Šta god bude trebalo i što mogu, tu sam u svakom momentu da pomognem”, kaže Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća za ATV.

Poslije propasti nekadašnjeg bilećkog giganta iz hala je ukradeno što se moglo ukrasti, pa je “Kovnica” bila skoro pred rušenjem. Džafića to nije pokolebalo, kaže da je posebno zahvalan bilećkoj omladini koja mu je pomogla u čišćenju.

“Ovo je, ipak, bilo sve u rasulu, vidite i sami da dvije proizvodne linije teku i rade, punom parom se radi i, za sve skeptike, da vide da je Kovnica na pravom putu”, kaže radnik Milan Samardžić.

Izvor: Biznis Info

The post Načelnika Kalesije “slave” u Bileći: Kako je Sead Džafić oživio je devastiranog “giganta” appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji