Home / Vijesti / Najavljen NAJZNAČAJNIJI Sajam poduzetništva i obrta: Uskoro Deveti GRAPOS-EXPO 2018 (VIDEO)

Najavljen NAJZNAČAJNIJI Sajam poduzetništva i obrta: Uskoro Deveti GRAPOS-EXPO 2018 (VIDEO)

U Multimedijalnoj Sali općine Gračanica, jučer je najavljen deveti po redu Međunarodni sajam obrta i poduzetništva – GRAPOS EXPO 2018. Sajam će biti održan od 24. do 28. aprila 2018. godine.

Tradicionalni Sajam poduzetništva i obrta širokog spektra, međunarodnog karaktera i razvojno-edukativnog usmjerenja koji se godinama održava u Gračanici najveći je sajam ovog tima u BiH, a zasigurno spada među najveće i u regionu. Sajam se profilira se kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata te kvalitetnih uvjeta iz okruženja koji doprinose razvoju poduzetništva i obrta.

Nova lokacija- Poslovna zona Fering

“Pripremili smo 10% više prostora te novu lokaciju Poslovna zona Fering, vansajamske aktivnosti, kako bismo dobili proširen sajam. Po prvi put će poslovna zona Fering biti lokacija održavanja Sajma, nakon osam godina održavanja istog na lokaciji Poslovne zone Širbegović. Očekuje se veći broj izlagača i posjetilaca nego prijašnjih godina, a kao partneri sajma dolaze i Hrvatska obrnička komora i Zbornica Slovenije, što uz druge inostrane izlagače daje međunarodni karakter cijelom Sajmu”,  izjavio je direktor Grapos-a, Nedžad Nuhanović.

Na press konferenciji u ime domaćina – općine Gračanica, obratio se i načelnik općine Nusret Helić.

“Ja očekujem da će ovaj sajam učiniti da Gračanica postane vodeći grad kada su u pitanju Sajmovi, te da ćemo postići misiju i viziju da Grapos postane najveći sajam u Bosni i Hercegovini.”

Boms-expo, organizator sajma u saradnji sa Ministarstvom poduzetništva, obrta i razvoja TK, općinom Gračanica i drugim partnerima i izlagačima ove godine spremaju sajam koji će ove godine postaviti nove standarde u sajamskoj industriji u Bosni i Hercegovini.

The post Najavljen NAJZNAČAJNIJI Sajam poduzetništva i obrta: Uskoro Deveti GRAPOS-EXPO 2018 (VIDEO) appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji