Home / Vijesti / Nijemci grade firmu u Kalesiji: Posao će dobiti 1.000 radnika!

Nijemci grade firmu u Kalesiji: Posao će dobiti 1.000 radnika!

Potencijalna višemilionska investicija i otvaranje novih radnih mjesta u Kalesiji, bili su povod za današnji sastanak premijera TK Jakuba Suljkanovića sa načelnikom Općine Kalesija Seadom Džafićem i predstavnicima investitora.

Kako su istakli načelnik Džafić i direktor Njemačke kompanije “Forschner” Zdeneko Zamanek, ova kompanija bi na području Kalesije gradila firmu za proizvodnju kablova za automobilsku industriju, a u kojoj bi, za početak, trebalo biti zaposleno oko 1.000 radnika.

Premijer Suljkanović je potencijalne investitore upoznao sa pogodnostima i komparativnim prednostima našeg kantona u odnosu na druga područja, ali i o poticajnim mjerama na koje investitori mogu računati. Također, on je kazao da će Vlada TK, kao što je to slučaj i sa drugim investitorima, biti na raspolaganju prilikom prikupljanja određenih dozvola, a sve kako bi se olakšao posao investitoru.

Svoju pomoć obećao je i ministar privrede Osman Puškar, koji je istakao da je Tuzlanski kanton u posljednje dvije godine zabilježio rast stranih investicija, te je investitore upoznao sa programima Vlade TK koji potiču otvaranje novih radnih mjesta.

Ministar finansija Miralem Nuhanović prisutne je upoznao sa načinom raspodjele poreza, posebno kada je riječ o firmi koja ulaže u BiH.

Načelnik Kalesije je premijera i potencijalne investitore upoznao i sa politikom koju provodi Općina kada je u pitanju pomoć privrednim društvima rekavši da je usvojen i Plan poticajnih mjera tako da novi investitori imaju mogućnost da dobiju novčana sredstva koja će im pomoći na samom početku rada.

Direktor Zamanek se zahvalio na prijemu koji je upriličen, rekavši da će vlasnike upoznati sa pogodnostima ulaganja u BiH i da će čim prije donijeti odluku.

The post Nijemci grade firmu u Kalesiji: Posao će dobiti 1.000 radnika! appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji