Home / Vijesti / Nova fabrika u Makedoniji: Veliki uspjeh preduzeća Kovan M.I. iz Gračanice (FOTO)

Nova fabrika u Makedoniji: Veliki uspjeh preduzeća Kovan M.I. iz Gračanice (FOTO)

Danas je u mjestu Ginovce, opština Rankovce, Republika Makedonija, svečano puštena u rad najsavremenija fabrika za proizvodnju peleta u ovom dijelu Evrope. Fabrika je otvorena i puštena u rad uz prisustvo brojnih zvaničnika, predstavnika vlasti, privrednika i predstavnika domaćeg preduzeća EKOLIFE d.o.o. Ginovce (Makedonija) kao investitora.

Ovaj projekat predstavlja još jedan uspjeh bosanskohercegovačkog preduzeća Kovan MI d.o.o. iz Gračanice i njihovog brenda EKOLINE Kovan koje je izgradilo fabriku za potrebe makedonskog investitora. Kovan MI d.o.o. Gračanica je vodeće preduzeće u oblasti izgradnje postrojenja za proizvodnju peleta i uredjaja za sagorijevanje peleta (kotlova na pelet).

Vrijednost projekta je preko 3 miliona eura a fabrika je uradjena po sistemu “ključ u ruke” što znači da je fabrika projektovana i  proizvedena u Bosni i Hercegovini, a potom instalirana u Republici Makedoniji. Proizvodnja peleta se odvija po najsavremenijoj tehnologiji koji Kovanovi stručnjaci u Bosni i Hercegovini razvijaju već skoro dvije decenije.

Fabrika peleta EKOLIFE d.o.o. je jedina fabrika u Makedoniji koja ima ovu tehnologiju rada po strogim principima EN plus i DIN plus A1 kvaliteta. Kapacitet fabrike je 20.000 tona peleta na godinu.

The post Nova fabrika u Makedoniji: Veliki uspjeh preduzeća Kovan M.I. iz Gračanice (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji