Home / Vijesti / Nova runda zapošljavanja mladih doktora medicine i stomatologije u TK-u (VIDEO)

Nova runda zapošljavanja mladih doktora medicine i stomatologije u TK-u (VIDEO)

Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona i kantonalni Zavod zdravstvenog osiguranja nastavljaju jedan od, prema riječima resornog ministra Bahrudina Hadžiefendića, najuspješnijih projekata u BiH koji se provodi već treću godinu, a odnosi se na zapošljavanje mladih doktora medicine i stomatologije koji se nalaze na evidenciji za nezaposlene.

Cilj ovog programa je obezbijediti mladi stručni kadar u zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanskog kantona, te dati poticaj i podršku upošljavanju doktora medicine i stomatologije koji su imali ugovor o radu potpisan sa zdravstvenim ustanovama po Programu zapošljavanja u 2018. godini, kroz finansiranje zapošljavanja u periodu 12 mjeseci kumulativno.

– Nastavljamo projekt, u martu najvjerovatnije. Na jednoj od sjednica Skupštine kada se bude raspravljalo o rebalansu finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja gdje će biti osigurana sredstva za novi projekt, u koji ćemo uključiti i ljekare koji su u međuvremenu došli na evidenciju nezaposlenih nakon završenog studija medicine i stomatologije – istakao je ministar Hadžiefendić.

Program pored usvajanja znanja i vještina pruža priliku mladim doktorima medicine i stomatologije za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme, a zdravstvenim ustanovama nadomješta nedostatak kadra nastao zbog penzionisanja i odlazaka u inostranstvo radi zapošljavanja.

Nedavno objavljeni poziv ZZO TK-a ostaje otvoren dok zdravstvene ustanove koje su imale zaključen ugovor sa Zavodom po Programu za 2018. godinu ne dostave aplikacije za mlade doktore s kojima su imale zaključene ugovore o radu po Programu, a najduže do 31. marta ove godine.

Na evidenciji nezaposlenih u TK-a 121 doktor je medicine i 15 doktora stomatologije.

The post Nova runda zapošljavanja mladih doktora medicine i stomatologije u TK-u (VIDEO) appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Sparkasse Bank dd BiH podržala šetnju za djecu sa Down sindromom u Sarajevu

 Sparkasse Bank dd BiH je donacijom podržala šetnju za djecu sa Down sindromom pod motom ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji