Warning: fopen(/tmp/custom-9pmH85.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-9pmH85.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Novi poslovni poduhvat u općini Gračanica // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Novi poslovni poduhvat u općini Gračanica

Novi poslovni poduhvat u općini Gračanica

U multimedijalnoj sali Općine Gračanica je upriličeno potpisivanje Sporazuma o zajedničkom ulaganju, a u okviru projekta “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive”.

Projekat “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive” ima za cilj uspostavu novih i sanaciju postojećih voćnjaka kako bi se poboljšala sirovinska baza za proizvodnju suhe šljive, kao i poboljšanje kapaciteta proizvođača svježe šljive.

U sklopu implementacije projekta provedena je procedura odabira zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača s područja općine Gračanica za odabir parcela i voćnjaka:

4 inovativna i edukativna voćnjaka – nasada šljive površine 0,5 ha po voćnjaku (ukupne vrijednosti ulaganja do 61.216,00 KM bez PDV-a) i 7 voćnjaka za sanaciju starih do 5 godina površine 0,5 ha po voćnjaku (ukupne vrijednosti ulaganja do 23.632,00 KM bez PDV-a).

Na ceremoniji potpisivanja prisutne je pozdravio predstavnik Općine Gračanica, Mirza Hodžić koji je riječ prepustio i Općinskom načelniku. Načelnik Helić je rekao da je zadovoljan što je Općina Gračanica odabrana da bude dio ovog projekta i da je Općina zajedno sa nosiocem projekta i partnerima odabrali nekoliko subjekata koji će biti dio istoga.

“Želim naglasiti da je ovaj projekat osim Europske unije sufinansirala i Općina i to u iznosu od 35.000 KM a ukupna vrijednost na području Općine je oko 150.000 KM”, izjavio je načelnik.

Projekat “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive” implementira Nezavisni biro za razvoj (NBR) sa partnerima: Općinom Gračanica, Zemljoradničkom zadrugom “Gračanka” i Tehnološkim fakultetom Univerziteta Tuzla. Projekat sufinansira Europska unija, u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal kojeg implementira GIZ.

Izvor: akta.ba

The post Novi poslovni poduhvat u općini Gračanica appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji