Home / Vijesti / Novi veliki biznis Pere Gudelja: Hoteli, stadion, skijalište, mini aerodrom…

Novi veliki biznis Pere Gudelja: Hoteli, stadion, skijalište, mini aerodrom…

Pero Gudelj, suvlasnik kompanije “FIS”, otvorio je svoju novu firmu “Mali FIS” koja će graditi elitni kompleks na Vlašiću, prenosi haber.ba.

Sadržavat će tri hotela, dva velika i pomoćni stadion, novo skijalište, sportske dvorane, dječije zabavište na 4.000 kvadratnih metara, mini aerodrom.

Idejno rješenje, najavljuje Gudelj, biće završeno do kraja godine, a u narednim godinama slijedi realizacija projekta.

Inače, Gudelj se bavi i proizvodnjom namještaja, koja je trenutno u velikoj ekspanziji. Međutim, ljut je na političare što ne rješavaju problem s kojim se suočavaju proizvođači, a to je nedostatak sirovina.

“Trenutno me zanima proizvodnja od masivnog drveta, ali imamo problem. Ne možemo biti konkurentni da bismo izvozili u EU, jer nemamo dovoljno sirovina. Tražimo 25.000 kubika godišnje, odobri nam se 4.000, isporuči 2.000, a ostalo kupujemo na licitaciji. Bili smo kod premijera FBiH, tražili da se da prioritet i dovoljna količina proizvođačima, u zavisnosti ko koliko ima uposlenih. Međutim, do sada vlast nije imala sluha da donese takav zakon”, kazao je Gudelj.

Navodi da njegova firma broji 3.600 uposlenih i svi su prijavljeni. Uprkos tome, i oni se suočavaju s problemom odlaska ljudi.

“Radnici koji se obuče na CNC strojevima, ali i trgovci, sve više odlaze. Nažalost, mi im ne možemo dati veće plate”, navodi Gudelj, koji smatra da bi firme u BiH trebale biti više zaštićene, makar kroz subvencije i olakšice.

The post Novi veliki biznis Pere Gudelja: Hoteli, stadion, skijalište, mini aerodrom… appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji