Warning: fopen(/tmp/custom-q6YHKh.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-q6YHKh.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Održana radionica za poslodavce TK o zapošljavanju osoba sa invaliditetom // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Održana radionica za poslodavce TK o zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Održana radionica za poslodavce TK o zapošljavanju osoba sa invaliditetom

U srijedu je za poslodavce sa područja Tuzlanskog kanton održana radionica pod nazivom „Profesionalna inkluzija i pomoć u karijeri osoba sa invaliditetom“, u organizaciji kompanije Procom d.o.o. Tuzla i Visoke škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA. Radionica je organizovana u okviru Erasmus+ KA2 projekta „Tranzicija studenata s invaliditetom od visokog obrazovanja do tržišta rada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori – Trans2Work”, u kojem učestvuju organizatori radionice.

Osnovni ciljevi projekta Trans2Work su pripremiti i unaprijediti visokoškolske ustanove u pogledu pružanja podrške studentima s invaliditetom u njihovoj tranziciji od fakulteta do radnog mjesta, te pripremiti poslodavce da bolje razumiju potrebe zaposlenih osoba s invaliditetom s ciljem kreiranja i ponude novih radnih mjesta za ove osobe. Projekat obuhvata 18 institucija iz partnerskih zemalja (Srbija, Crna gora i BIH) i 5 institucija iz projektnih zemalja (Grčka, Slovenija, Njemačka i Poljska).

Na radionici je učesnicima predstavljen portalhttp://www.trans2work.me/bih/koji je razvijen u okviru projekta Trans2Work, a koji elektronski povezuje poslodavce, osobe s invaliditetom i lica odgovorna za razvoj obrazovnih programa za osobe s invaliditetom. Portal pristupa bazi podataka koja je u skladu s potrebama osoba s invaliditetom i otvara mogućnost za njihovo zapošljavanje. S druge strane, poslodavci mogu identificirati pozicije koje su otvorene i dostupne osobama s invaliditetom.

Nakon što su organizatori radionice prisutnim predstavnicima poslodavaca prezentirali portal, te ciljeve i rezultate Trans2Work projekta, gosp. Suvad Zahirović iz Informativnog centra za osobe sa invaliditetom Lotos Tuzla je izlagao na teme benificicija zapošljavanja osoba sa invaliditetom, njihovim radnim i socijalnim uključivanjima te mogućnostima saradnje sa institucijama i udruženjima koji zastupaju prava osoba sa invaliditetom, na koje su potom razgovarali učesnici radionice.

Procom d.o.o. Tuzla i Visoka škola eMPIRICA pozivaju sve zainteresovane poslodavce da izvrše registraciju svoje kompanije na portalu http://www.trans2work.me/bih/ i pronađu osobe s invaliditetom s visokoškolskom diplomom koje bi se možda savršeno uklopile u njihovo radno okruženje.The post Održana radionica za poslodavce TK o zapošljavanju osoba sa invaliditetom appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji