Home / Vijesti / Osniva se forum žena u inženjerstvu

Osniva se forum žena u inženjerstvu

Upravni odbor Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (BHK CIGRE) odlučio je da osnuje forum žena u inženjerstvu u želji da na taj način promoviše žene eksperte u oblasti elektroenergetike i inspiriše ih da prate svoje stručne i akademske interese u karijeri i inženjerstvu.

Odluka će biti donesena na sjednici Upravnog odbora ovog komiteta zakazanoj za početak sljedeće sedmice, rečeno je Feni u BHK CIGRE.

“Ideja za formiranje potekla je nakon ovogodišnjeg međunarodnog skupa “Žene u inženjerstvu” održanog u Parizu uz učešće 220 žena iz cijelog svijeta, a potom i formiranje nekoliko nacionalnih sekcija. Naš dodatni motiv da to učinimo je želja da povećamo učešće žena u aktivnostima naše organizacije”, izjavio je Edhem Bičakčić, predsjednik Bosanskohercegovačkog komiteta CIGRE.

Pojasnio je da će kroz različite aktivnosti članice foruma djelovati na olakšavanju procesa zapošljavanja i zadržavanja žena u tehničkim disciplinama, prepoznavati njihova izvanredna dostignuća u tehničkom inženjerstvu i nominovati ih za nagrade i priznanja.

Nadalje, insistirat će na povećanju učešća žena eksperata u rukovodnim strukturama nacionalnog komiteta CIGRE i pružati im jednake mogućnosti.

The post Osniva se forum žena u inženjerstvu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji