Home / Vijesti / OTVOREN III BSF: “Moderne tehnologije nisu revolucija, nego evolucija” (FOTO)

OTVOREN III BSF: “Moderne tehnologije nisu revolucija, nego evolucija” (FOTO)

Danas je u BKC-u Tuzla otvoren III Busines Strategic Forum, najbolja i najrelevantnija konferencija o proizvodnji, industriji 4.0 i tehnologiji u BiH, kao centralni događaj BH Engineering Week-a.

Otvaranju su prisustvovale brojne zvanice iz vladajućih struktura, iz privrede, kao i renomirana imena iz struke, te veliki broj studenata.Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obratio se prisutnima, pozdravio goste i istakao važnost ove konferencije za Tuzlu, ali i razvoj BiH u cjelini.

Tokom dana su se nizali paneli na kojima su govorili ljudi koji iza sebe imaju zavidne karijere i mega uspješne projekte o kojima su govorili, a iz kojih su i njihove kolege, ali i studenti i mladi stručnjaci mogli mnogo toga naučiti.

Bilo je govora o pametnim gradovima, utjecaju modernih tehnologija na društvo, robotici, vještačkoj inteligenciji i drugim temama koje se prepliću kada govorimo o industriji budućnosti.

Kao što jedan od članova Upravnog odbora Sedmice inženjerstva u BiH, prof. Ahmed Kovačević, “sve ovo o čemu se govori na ovoj konferenciji nije revolucija, nego evolucija”. Ako se složimo s ovom tvrdnjom i usvojimo sve što ona nosi u sebi, možemo od Bosne i Hercegovine očekivati da bude zemlja budućnosti i iskoristi sve svoje resurse, prvenstveno misleći na mlade sposobne ljude.


Pauze između panel diskusija gosti, panelisti, izlagači i studenti koristili su za druženje, networking, razmjenu iskustava.
Današnji program je ispunio očekivanja svih prisutnih. Sutra predstoji drugi dan konferencije, koji će, ne sumnjamo biti podjednako zanimljiv i uspješan. OVDJE pogledajte sutrašnju agendu.

 

 

The post OTVOREN III BSF: “Moderne tehnologije nisu revolucija, nego evolucija” (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji