Home / Vijesti / Panonska jezera posjetilo 450.000 gostiju: Tuzlaci i dalje uživaju u kupanju, sunčanju i šetnji

Panonska jezera posjetilo 450.000 gostiju: Tuzlaci i dalje uživaju u kupanju, sunčanju i šetnji

Ljetna sezona u kompleksu Panonskih jezera jučer je zvanično završena, a analiza turističkog dijela godine pokazuje da je ova slana jezera posjetilo 450.000 gostiju.

Iako je sezona zvanično završena, a ulaz u kompleks od jučer besplatan, ugodne septembarske temperature zraka Tuzlaci i dalje koriste za sunčanje, kupanje u vodi, vježbanju u vanjskom fitness centru te šetnji stazama slane lagune.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Pannonica Maid Porobić u razgovoru za Klix.ba minulu ljetnu sezonu ocjenjuje uspješnom za ovaj kompleks.

U danima sezone prodate su 316.673 ulaznice svih kategorija, a kompleks slanih jezera je posjetilo 450.000 gostiju, uzimajući u obzir i 135.000 posjeta gostiju sa sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama.

Također, nastavljen je trend rasta broja gostiju iz drugih regija naše zemlje, susjednih i evropskih zemalja.

“Iako sezona nije rekordna kao 2017. godine, mi smo zadovoljni jer je plan ispunjen. Realizovali smo posjetu koja će omogućiti pozitivno poslovanje Pannonice do kraja ove godine, uključujući i rad klizališta kao aktivnosti koja je pred nama”, rekao nam je Porobić.

Svi oni kupači koji se i dalje osvježavaju u slanim jezerima to čine na vlastitu odgovornost, s obzirom na to da su spasilački timovi završili svoj dio angažmana za ovu godinu.

“Voda je u potpunosti bakteriološki ispravna, a naši zadnji nalazi su od 1. septembra. Vodu i dalje tretiramo, ali u smanjenom obimu”, naveo je Porobić te dodao da je tokom minule sezone u Pannonici zaposleno 170 ljudi.

Kompleks slanih jezera od danas je zvanično dio pješačke zone grada, a u sklopu kojeg se realizira i projekt Pannonica zdravo srce Tuzle gdje građani mogu koristiti tri staze za šetanje i jednom mobilnom aplikacijom mjeriti broj koraka, utrošenih kalorija i slično.

Ove godine Panonska jezera su obilovala brojnim događajima kao što su veći koncerati, nastupi lokalnih bendova i partyji, a od većih aktivnosti za naredni period planirano je otvaranje klizališta u zimskoj sezoni.

Iz uprave Pannonice na kraju ističu da su otvoreni za saradnju s nevladinim sektorom za realizaciju raznih aktivnosti u okviru kompleksa u narednim mjesecima.

Izvor: Klix.ba

The post Panonska jezera posjetilo 450.000 gostiju: Tuzlaci i dalje uživaju u kupanju, sunčanju i šetnji appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Hyundai prestaje sa razvijanjem dizelskih motora

Kompanija Hyundai ne namjerava nastaviti razvoj novih dizelskih motora, ali će postojeći biti unaprijeđeni. Automobilska ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji