Home / Vijesti / Počela proizvodnja NISSAN X-TRAIL-a u St.Petersburgu

Počela proizvodnja NISSAN X-TRAIL-a u St.Petersburgu

Nissanova tvornica u St. Petersburgu počela je s proizvodnjom njihovog najprodavanijeg globalnog modela X-Trail. Ovo je Nissanov drugi model koji se proizvodi u ruskoj tvornici s čije proizvodne trake od 2009. godine je izašlo skoro 200.000 automobila.

Kako bi zadovoljila visoke zahtjeve proizvodnje novog modela, tvornica u St. Petersburgu je prošla niz nadogradnji. Na primjer, sposobnost laserskog senzora instalirana je na svim uređajima za zavarivanje kako bi se povećala preciznost, uz uvođenje softverskih sistema za poboljšanje izolacije vozila. Proces testiranja X-Traila započeo je još u četvrtom mjesecu, što znači da je nadograđeni SUV bio potpuno pripremljen za njegovo lansiranje.

Potpredsjednik Nissan Motor Manufacturing Russia, Igor Boytsov izjavio je ovom prilikom: “Vrlo nam je drago objaviti službeni početak proizvodnje novog Nissana X-Traila u tvornici u St. Petersburgu. Instalacija nove i sofisticirane opreme kao i dodatna obuka za naše osoblje garantuje efikasnu proizvodnju ovog inovativnog modela, koji je najveći kapital budućnosti naše tvornice.”
X-Trail je najprodavaniji Nissan model širom svijeta. Fokus novih tehnologija koje su došle sa nedavnim redizajnom imaju za cilj poboljšati povjerenje i sigurnost vozača na cesti. Rear Cross Traffic Alert – Sistem je za dodatnu kontrolu koji detektuje i upozorava na sva kretanja pri vožnji unazad, dok inteligentni sistem Intelligent Emergency Braking pomaže u izbjegavanju sudara otkrivanjem potencijalnih prepreka. Oba sistema su dio novih Nissanovih inteligentnih tehnologija i oba su dostupna na novom X-Trailu.

X-Trail je postao Nissanov drugi model koji se proizvodi u ruskoj tvornici, koja je od 2009. godine proizvela skoro 200.000 automobila. Zanimljivo, Rusija je jedna od rijetkih zemalja koja prodaje sva tri branda Nissan grupe: Nissan, Infiniti i Datsun.

The post Počela proizvodnja NISSAN X-TRAIL-a u St.Petersburgu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji