Home / Vijesti / POČEO JE “GRAPOS-EXPO 2019.”: Rekordna posjeta, 335 izlagača iz devet zemalja i fenomenalne konferencije (FOTO)

POČEO JE “GRAPOS-EXPO 2019.”: Rekordna posjeta, 335 izlagača iz devet zemalja i fenomenalne konferencije (FOTO)

Danas je u Gračanici otvoren jubilarni 10. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta ”GRAPOS – EXPO 2019”.

Na ovogodišnjem Sajmu učešće će uzeti 335 izlagača iz devet zemalja i to: BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Švedske, Austrija, Italija i Njemačka, a organizatori očekuju rekordnu posjetu. Sajam „Grapos Expo“ se održava na prostoru poslovne zone „Fering“ u Gračanici, i bit će otvoren do 19. aprila.

Prvi dan Grapos Expo-a u Gračanici protiče u idealnim uslovima. Vremenske prilike su idealne za sajamske aktivnosti. Izuzetno veliki je broj posjetitelja danas od 10 sati ulazi u Sajam i još uvijek dolaze, tako da očekujemo rekordan broj posjetitelja za sve četiri dana Sajma, istakao je Nedžad Nuhanović, direktor Sajma.

Najznačajniji i najveći Sajam poduzetništva i obrta zvanično je otvorio premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, a od 12:30 održana je konferencija o privrednim potencijalima i mogućnostima Tuzlanskog kantona na kojoj je između ostalog bilo govora i o programima podrške malim i srednjim preduzećima i javno-privatnom partnerstvu.

Za sutra od 11:00 sati je planirana Konferencija mladih poduzetnika Nexus, u kojoj će učestvovati mladi poduzetnici iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Cilj nam je da pokušamo napraviti jednu priču koja kreće iz Gračanice u sve četiri zemlje da se pospješi saradnja između obrazovnih institucija i mladih poduzetnika, te da se određena iskustva od uspješnih poduzetnika skupe i prezentuju novim generacijama koje dolaze, da se uhvate u koštac, da otvaraju firme i da na taj način pospješujemo privredni potencijal BiH i regiona, objašnjava Nuhanović i dodaje da žele da pokažu mladima da ne trebaju ići vani iz ovih regionalnih država, već da ostaju i pokreću svoje biznise ovdje.

Od 16. do 19. aprila će se održati i 4. Sajam automobila “Auto Show Week” u sklopu GRAPOS EXPO-a u  Gračanici.

Posljednjeg dana Sajma nas očekuje veliki spektakl. Po prvi put u Gračanici, na 10. jubilarnom GRAPOS-EXPO-u, veliki Alen Islamović sa najvećim hitovima Bijelog dugmeta, Divljih jagoda, svojim fenomenalnim bendom i gostima iznenađenja svirat će uživo od 20:00.

Više informacija o programu pogledajte OVDJE ili posjetite zvaničnu web stranicu Sajma.

GRAPOS EXPO je generator razvoja privrede, podrška poduzetništvu i obrtu te mjesto okupljanja svih stakeholdera vezanih za napredak privrede u BiH.


The post POČEO JE “GRAPOS-EXPO 2019.”: Rekordna posjeta, 335 izlagača iz devet zemalja i fenomenalne konferencije (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji