Home / Vijesti / Poliklinika „Alabajči“ u Tuzli dočekuje pacijente i radi u punom sjaju

Poliklinika „Alabajči“ u Tuzli dočekuje pacijente i radi u punom sjaju

U tuzlanskom naselju Ši selo, iza Prinčeve džamije smještena je Poliklinika „Alabajči“ koja je svojom građevinom posebnog stila uljepšala cijelo ovo naselje, a građani već odavno raspituju da li počela sa radom. U posljednje vrijeme pacijenti dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu kroz dvorište Prinčeve džamije u vrijeme ezana , sa vjerovanjem da ći njihove boli i njihovo iječenje biti još uspješnije. Svakako je evidentno da pacijenti koji dolaze u Polikliniku „Alabajči“ odlaze zadovoljni sa pruženim uslugama.

U Poliklinici „Alabajči“ se pružaju usluge, ultrazvučno snimanje dječijih kukova- OPG snimci , specijalistički pregledi, stomatološki pregledi,OPG snimci vilice, 3D snimak vilice, ginekologija, laboratorijske usluge i savjetovalište za trudnice i dojilje.

Kako ističe, dr. stomatolog Edina Alabajči, Poliklinika je još uvijek u pripremi i imati će zastupljene sve grane medicine, što je već evidentno uz mnogobrone ordinacije koje su već pripremljene za rad ljekara i drugih zdravstvenih radnika koji će pomagati u liječenju pacijenata koji pristižu u lijepo uređen ambijent unutrašnjosti u kojem preovlađuje bijela boja, što odaje i na ovaj način neku posebnu čistoću kojom i treba da odišu zdravstvene ustanove. Novi aparati i nova oprema na kojoj se sada radi sa opremanjem Poliklinike će još više unaprediti našu ustanovu i sa radom će „oživjeti“ i druge medicinake grane, kaže dr. Edina Alabajči.


Trenutno u Poliklinici postoji Centar za pedijatriju sa dijagnostikom, a sada trenutno rade poznati dr. Jahia Alabajči i njegov sin  dr. Sami Alabajči. Jahia Alabajči je stariji iskusni pedijatar koji je bio šef Dječijeg odjeljenja u Bijeljini, a magisterij je završio u Beogradu u „Institutu za majku i dete“, a dr. Sami Alabajči je završio fakultet u inostranstvu , u Austriji, a posebno se edukovao u Berlinu za rano otkrivanje iščašenja kukova.

Radi sa najsavremenijim ultrazvučnim aparatom za snimanje kukova kod novorođenčadi. Centar za pedijatriju će se razvijati i opremom i kadrovski u budućnosti se očekuje da će predstavljati Vodeći centar za pedijatriju u regiji.
U moderno opremljenoj Poliklinici Alabajči smještena je i ordinacija za uho , grlo i nos u kojoj ordinira dr. Enes Hrustić, ORL specijalista sa tridesetogodišnjim iskustvom, koji je radio i edukovao se u Hrvatskoj, Austriji, Francuskoj i Kuvajtu. Ovaj vrsni stručnjak pruža sada pacijentima i operativne zahvate iz oblasti uha, grla, nosa i hirurgiju glave i vrata uz zadovoljstvo svih njegovih pacijenata.

U sklopu Poliklinike se otvara i Apoteka u kojoj će raditi mr. Sanja Alabajči, što je još jedan plus za ovu ustanovu u kojoj će se nakon pregleda pacijenti kupovati i odgovarajuće lijekove.
U narednom periodu sa razvitkom medicinskih grana potrebno će biti i primiti novih zdravstvenih radnika i ljekara , medicinskh sestara i drugog osoblja, te svi zainteresovani mogu dobiti informacije na broj 035 204-202 i 061 965- 807.

Duška REBIĆ

The post Poliklinika „Alabajči“ u Tuzli dočekuje pacijente i radi u punom sjaju appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

U Ordinaciji porodične medicine Dr. Jahić u Tuzli besplatno liječenje za sve koji imaju zdravstveno osiguranje

Ordinacija porodične medicine Dr. Jahić nalazi se u tuzlanskom naselju Stupine u bloku B7 i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji