Home / Vijesti / Posao dobilo 70 doktora: Skinuto sa evidencije nezaposlenih

Posao dobilo 70 doktora: Skinuto sa evidencije nezaposlenih

Ugovor su sa Službom za zapošljavanje potpisale zdravstvene ustanove koje su ispunile uslove za učešće na Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine po Javnom pozivu objavljenom 26.01.2018. godine i time podržale aktivnosti Službe u cilju smanjenja broja nezaposlenih u Kantonu Sarajevo.

Na ovom Javnom Pozivu kriterije za sufinansiranje zaposlenja doktora medicine ispunilo je 10 zdravstvenih ustanova, koje će zaposliti ukupno 70 doktora medicine sa evidencije nezaposlenih osoba Kantona Sarajevo.

U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2017. godini sa načinom i kriterijima za realizaciju, JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo je raspisala konkurs za javne i privatne ustanove da se prijave za učešće Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine prijavljenih na evidenciji nezaposlenih osoba Službe.

Cilj programa je novo zapošljavanje i obezbjeđenje potrebne kvalifikacione strukture radne snage. Finansijska sredstva za ove namjene iznose 1.092.000,00 KM. Služba će zdravstvenim ustanovama koje su ispunile kriterije Javnog poziva, mjesečno, 12 mjeseci, refundirati sredstva u iznosu od 1.300 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaće i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.

The post Posao dobilo 70 doktora: Skinuto sa evidencije nezaposlenih appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji