Warning: fopen(/tmp/custom-9tCTSf.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-9tCTSf.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Posao za 100 radnika: Otvara se prvi "Retail Park" u BiH (VIDEO) // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Posao za 100 radnika: Otvara se prvi “Retail Park” u BiH (VIDEO)

Posao za 100 radnika: Otvara se prvi “Retail Park” u BiH (VIDEO)

U Derventi će biti otvoren “Retail Park”, prvi tržni centar ove vrste u BiH. Svečano otvaranje planirano je 24. avgusta.

retail-park-derventa

Ova vrsta trgovinskih centara do sada nije bila zastupljena u našoj zemlji, tako da će Derventa biti prva lokalna zajednica u BiH koja će se moći pohvaliti takvom vrstom objekata. Njih karakteriše to što kupci direktno ulaze u trgovine, a ne u zajednički prostor, kao u tradicionalnim tržnim centrima. Zahvaljujući takvom praktičnijem i jeftinijem načinu gradnje, zakup prostora je povoljniji, što omogućava niže cijene krajnjem kupcu za oko 15 posto – pišu lokalni mediji iz tog grada.

U izgradnju prostora od oko 14.000 kvadrata, smještenih u dvije lamele, do završetka izgradnje uložiće se oko 10 miliona maraka. Do sada je završena jedna lamela, korisnog prostora od ok 6.000 kvadrata.

U prvoj lameli će se smjestiti trgovački lanac Bingo, Didako, Juventa, Retro Shoes, JYSK… Istaknuto je da će u ovom objektu biti zaposleno oko 100 radnika.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji