Home / Vijesti / Poslovna ekspanzija i posao za 80 radnika: Bingo gradi novi tržni centar od 12.000 metara kvadratnih; Imat će podzemnu garažu, hipermarker, moderni restoran sa igraonicom

Poslovna ekspanzija i posao za 80 radnika: Bingo gradi novi tržni centar od 12.000 metara kvadratnih; Imat će podzemnu garažu, hipermarker, moderni restoran sa igraonicom

Kupac „BINGO“ d.o.o. eksport-import Tuzla uveden je u posjed čime su i zvanično počele aktivnosti na pripremi dokumentacije za početak gradnje tržnog centra u Jajcu.”U narednim mjesecima počinjemo sa gradnjom, a vrata Tržnog centra u Jajcu planiramo otvoriti već u maju naredne godine i uposliti novih 80 radnika”, potvrdio je ovo danas Senad Džambić, vlasnik kompanije „Bingo“ tokom sastanka sa načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom.

bingo-533x400

Centar će se prostirati na ukupno 12.000 metara kvadratnih, imati podzemne garaže, hipermarker, prateće objekte i sadržaje i moderni restoran sa igraonicom. Načelnik Općine Jajce Edin Hozan zahvalio se vlasniku BINGA na odabiru Jajca za gradnju novog tržnog centra neophodnog gradu Jajcu.

Neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište koje se nalazi u sklopu Urbanističkog projekta „Trgovački centar-željeznička stanica“ prodato je putem javnog nadmetanja – licitacije, a ugovor je vrijedan 908.184,77 KM.

bingo_3-599x400

Zvanično, porodici od više od stotinu šezdeset poslovnih jednica Binga, s više od 6.000 zaposlenih, pridružuje se i budući Tržni centar u Jajcu.Kompanija „BINGO“ postoji već 23 godine a osim trgovinskog lamnca “Bingo” u vlasništvu ima i desetak preduzeća iz sektora proizvodnje prehrambenih proizvoda (konzumna jaja, brojler pilići, tjestenina, fabrika flipsa, chipsa i drugih snack proizvoda). Trgovinski lanac obuhvata 172 trgoviunska centra od kojih je 28 u Republici Srpskoj a preostali u Federaciji BiH i Distriktu Brčko.

Save

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji