Home / Vijesti / Poziv za studente: Studentska praksa u Sparkasse Bank

Poziv za studente: Studentska praksa u Sparkasse Bank

Sparkasse Bank dd BiH objavila je novi poziv za studente koji omogućava sticanje prakse u finansijskom sektoru. U devet bh. gradova praksa osigurana za 28 najboljih studenata.

Slijedeći strateško opredjeljenje ka društveno odgovornom poslovanju kao i stalno usmjerenje ka mladima, Sparkasse Bank u svojim filijalama u devet gradova u BiH, daje mogućnost bh. studentima za sticanje novih praktičnih znanja provođenjem praktične obuke / prakse u banci. 

Govoreći o znanjima koja će studenti imati priliku steći tokom prakse u Sparkasse banci, Mulalić je navela metodologiju upravljanja strateškim rizicima, znanja vezana za najnovija IT rješenja, razvoj proizvoda od osmišljavanja do same implementacije, najnovijim načinima odnosa s kupcima (customer care), upravljanje CRM strategijama (CustomerRelationship Management) te unaprijediti znanja o elektronskom i mobilnom bankarstvu. Uz ovo studenti će imati mogućnost obuke u komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, kao i sticanje znanja iz prodajnih vještina i sposobnosti uticanja na druge.

Studenti spremni na sticanje praktičnih znanja u dinamičnom poslovnom okruženju pozivaju se da se prijave putem linka: https://www.sparkasse.ba/bs/zaposljavanje/apliciraj-za-posao, sa naznakom „ apliciram za studentsku praksu“. Praksa će biti omogućena studentima prema mjestu stanovanja u gradovima Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Bijeljina, Visoko, Zenica, Tuzla, Goražde, Bihać.

„Pored svega navedenog, svake godine, sa svojom matičnom kućom Steiermaerkische Sparkasse realizujemo program „The Best ofSouth-East“ putem kojeg najboljim studentima osiguravamo  jednogodišnju praksu u našoj matičnoj banci u Grazu ili nastavak studiranja u Grazu. Želimo pružiti priliku studentima ne samo da steknu konkretna, praktična znanja, nego i da im otvorimo mogućnost eventualnog budućeg zaposlenja u našoj banci.Mi smo organizacija koja stremi vrhu bankarskog tržišta i u svom timu trebamo proaktivne i dinamične, ambiciozne osobe,“ izjavila je Lejla Mulalić, direktorica Direkcije za upravljanje ljudskim resursima Sparkasse Bank dd BiH.

 

The post Poziv za studente: Studentska praksa u Sparkasse Bank appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji