Home / Vijesti / Pravni fakultet Univerziteta u Travniku organizira seminar za polaganje pravosudnog ispita

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku organizira seminar za polaganje pravosudnog ispita

Program seminara će se održati tokom 14 dana (dani vikenda), u periodu od 10:00 do 16:00 sati i to:
• Građansko sa porodičnim/obiteljskim pravom (5 dana)
• Krivično/kazneno pravo (4 dana)
• Ustavno pravo i organizacija pravosuđa (1 dan)
• Privredno pravo (2 dana)
• Upravno i radno pravo (2 dana)

U okviru seminara realizirati će se i praktične vježbe za polaganje pismenog dijela ispita iz Krivičnog i Građanskog prava, odnosno pisanje presuda. Predavači na seminaru su ispitivači državne Komisije za polaganje pravosudnog ispita.

Održavanje seminara i prijava
Seminar će se održavati u prostorijama Pravnog fakultetu Univerziteta u Travniku (Azapovići br. 439, Kiseljak), a počinje od 10. marta/ožujka 2018. g. i održava se tijekom sedam vikenda. Nakon okončanja seminara kandidati stječu certifikat o uspješnom pohađanju seminara.

Kandidati zainteresirani za pohađanje seminara prijavljuju se do 10. februara/veljače putem online obrasca dostupnom na ovom linku. Dodatne informacije kandidati mogu dobiti putem e-maila pravosudni@pfk.edu.ba ili telefona 030 870 371. Cijena pohađanja seminara iznosi 800,00 KM i omogućeno je plaćanje u ratama.

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je obrazovna i naučna institucija s jasnim istraživačkim profilom usmjerenim na održivi razvitak koji provodi kvalitetno i efikasno obrazovanje temeljeno na ishodima učenja i koncepciji cjeloživotnog obrazovanja. Pravni fakultet u proteklom je periodu organizirao niz značajnih međunarodnih konferencija i seminara, a organizacijom ovog i sličnih seminara podstičemo kontinuirano usavršavanje pravnih kadrova u BiH.

The post Pravni fakultet Univerziteta u Travniku organizira seminar za polaganje pravosudnog ispita appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Elon Musk daje neprijateljsku ponudu za kupovinu Twittera

“Imati javnu platformu kojoj se maksimalno vjeruje i kojoj se široko uključuje iznimno je važno ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji