Home / Vijesti / Predstavljamo prve govornike BSF-a: U Tuzlu na BSF dolaze stručnjaci iz cijelog svijeta

Predstavljamo prve govornike BSF-a: U Tuzlu na BSF dolaze stručnjaci iz cijelog svijeta

Tuzla će 28. i 29. novembra biti regionalni centar za sve aktere uključene u razvoj industrije: vlasnike kompanija, CEO, istaknute inženjere, tehnologe, privredne komore i ministarstva, eminentne profesore, stručnjake, inovatore i medije.

U okviru prve međunarodne „SEDMICE INŽINJERSTVA U BIH“, centralni događaj biće treći Business strategic forum, a održat će se u Bosankom kulturnom centru Tuzla i Cinestaru u Bingo City Centru Tuzla.

BSF nije događaj samo za stručnjake, nego i sve one koji odlučuju o implementaciji projekata i rješenja koja izlaze iz inženjerskih i tehnoloških kompanija, kao i za one koji će uvidjeti korist istih i odlučiti uložiti novac u njihov razvoj i realizaciju.

 

Renomirana imena za govornicama BSF-a 

Ovaj event u Tuzli će okupiti preko 50 istaknutih imena iz svijeta inženjerstva, tehnologije, privrede i business-a iz naše zemlje, regije i svijeta. Među mnogim uspješnim pričama, imat ćete priliku čuti i priče i savjete renomiranih svjetskih imena iz spomenutih oblasti. 

Za početak otkrivamo nekoliko imena koja će sa svim učesnicima BSF-a podijeliti priče o svojim mega uspješnim poslovnim pričama koje su ispričali u zemljama širom svijeta.

Prof. Ahmed Kovačević, Bosanac sa britanskom adresom stanovanja. Gradio je karijeru u Londonu i stekao veliki ugled kao profesor na City Univerzitetu, gdje je stekao ekpertizu u oblasti inženjerskog dizajna. Prof. Kovačević je jedan od inicijatora i član organizacionog odbora prve međunarodne Sedmice inženjerstva u BiH.

„Igrač sa domaćeg terena“ u ovom fenomenalnom time je Aleksandar Mastilović, čovjek koji je angažovan na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka i u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH. Dobitnik je stipendije Marie Curie za doktorske studije. Slobodno možemo reći da je svestran inženjer, a na BSF-u govoriti će o izazovima i potrebama mladih profesionalaca u inženjerskoj industriji.

Iz Australije, samo zbog BSF-a u našu zemlju stiže Tibor Cara, osnivač GeoWAN an Australian IoT company. U svojoj kompaniji bavi se pametnim tehnologijama i dolazi u Tuzlu da podijeli sa učesnicima Foruma svoja iskustva i prenese entuzijazam koji će domaći inženjeri moći iskoristiti u svom radu.

U susjednoj Hrvatskoj smo pronašli još jednog sjajnog govornika. Emir Džanić je čovjek koji je po struci farmaceutsko-biohemijski inženjer, ali je radio na najrazličitijim projektima u Sloveniji i Hrvatskoj – od istraživačko razvojnih projekata, preko razvojnih projekt u području inovacija u farmaceutskoj industriji, pa do saradnji sa ministarstvima, konsultantskim kućama i kompanijama u RH u planiranju, sprovođenju i evaluaciji EU projekata namijenjenih privredi i inovacijama.

Mirza Cifrić je sa svojim timom, širom svijeta uspio razviti kompaniju koja važi za jednu od najinovativnijih koja postoji danas – Veritas Genetics. Okuplja ogroman broj mladih profesionalca iz oblasti medicine, farmacije i genetičkog inženjeringa koji rade na projektima koji će promijeniti budućnost kada su u pitanju ove oblasti.

Ime Eddia Čustovića je već dobro poznato bh.javnosti. Radi na najsavremenijim istraživačkim razvojnim projektima finansiranim sa milionima dolara za infrastrukturu program i grantove u različitim sektorima uključujući komunikacije, poljoprivredu, automobilsku industriju, zdravstveno-sportsku tehnologiju…Dobitnik je Viktorijanske državne i australijske nacionalne nagrade za inovacije i istraživanje za 2014.godinu.

Roberto Saracco je matematički i IT stručnjak iz Italije. Predsjednik je EIT ICTLABS. Sjedio je i u direktorskoj fotelji italijanskog Telecoma. U svojoj karijeri se može pohvalitii sa preko 100 objavljenih istraživačkih radova, projektima za Svjetsku banku, profesorskim angažmanom na Trento Univerzitetu… Vlasnik je bloga IEEE – Future Directions kroz koji dijeli svoje stručno mišljenje i stavove o tehnologiji i tehnološkim inovacijama.

Ovo nisu sva imena – postoji još nešto manje od 50 imena zbog kojih želite 28. I 29. Novembra biti u Tuzli i na Business Strategic Forumu.

Više o ovim i drugim govornicima, ali i prilici da stanete za iste govornice za kojima će stojati i ovi stručnjaci, pronađite na bhing.ba.

The post Predstavljamo prve govornike BSF-a: U Tuzlu na BSF dolaze stručnjaci iz cijelog svijeta appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Goran Marković: Jedino što bih mijenjao – postao bih freelancer puno ranije

Goran Marković je 37-godišnji Tuzlak. Po školovanju, Goran je diplomirani ekonomist, marketinškog smjera uz Online ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji