Home / Vijesti / Prepoznaj domaće – Budi ponosan – Made in BiH: Vlada TK i agencija Colosseum u velikoj kampanji

Prepoznaj domaće – Budi ponosan – Made in BiH: Vlada TK i agencija Colosseum u velikoj kampanji

Pred dvadesetak predstavnika domaćih proizvođača i distributera sa područja TK, danas su premijer, Bego Gutić i direktor agencije Colosseum iz Tuzle Zlatko Berbić, prezentirali planiranu medijsku kampanju “Prepoznaj domaće – Budi ponosan – Made in BiH”.
27019.png

Iako Vlada ne može iz Budžeta finansirati ovakav tip kampanje, premijer i članovi Vlade su prihvatili ulogu da svesrdno na druge načine podrže ovakve aktivnosti.
“Vlada daje punu podršku realizaciji ove medijske kampanje i želja nam je da u njenim okvirima vidimo što veći broj domaćih proizvođača, prvenstveno sa područja našeg kantona. Svi mi moramo biti svjesni da kupovinom domaćih umjesto uvoznih proizvoda jačamo naše proizvođače, našu ekonomiju, direktno im pomažemo da se razvijaju i otvaraju nova radna mjesta. Nasuprot tome, kupovinom bilo čega uvoznog mi naše novce šaljemo negdje drugo i pomažemo proizvođače od kojih mi u Bosni i Hercegovini nemamo nikakvu pomoć”, istakao je ovom prilikom premijer Gutić i dodao da je Vlada nedavno donijela i zvanične preporuke, kojima je pozvala sve kantonalne institucije i osobe koje svoju plaću primaju iz Budžeta Tuzlanskog kntona da, u skladu sa zakonskim mogućnostima, preferiraju kupovinu i korištenje domaćih proizvoda.
1507062201berba 2

Reakcije brojnih predstavnika domaćih kompanija su više nego pozitivne. Mnogi su odmah podržali ovu aktivnost i izrazili spremnost da aktivno učestvuju u realizaciji kampanje.

“Najveći bosanskohercegovački trgovinski lanac Bingo se u ovu kampanju uključio, prije svega zato što smo u ovoj kampanji, za razliku od brojnih sličnih, uvidjeli prostor da i mi direktno pomognemo boljem plasmanu roba domaćih proizvođača”, rekla je PR Binga, Tatjana Paunoski.

“Kada bi svaki građanin mjesečno odabrao samo 10 maraka više domaćih umjesto uvoznih proizvoda, to bi značilo novih 480 miliona KM našoj privredi, a time i nova radna mjesta, sigurnije i stabilnije penzione fondove, bolje zdravstvo, školstvo”, istakao je tokom prezentacije direktor Colosseuma, Zlatko Berbić.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji