Home / Vijesti / Promocija brašna Mlina Ljubače u novoj ambalaži na Sjenjaku

Promocija brašna Mlina Ljubače u novoj ambalaži na Sjenjaku

(Tuzla, 23.12.2015.) – Prehrambena industrija Mlin i Pekara Ljubače d.d. Tuzla upriličila je jučer nesvakidašnju promociju brašna u novoj, redizajniranoj ambalaži u objektu Bingo u tuzlanskom naselju Sjenjak. Promoteri odjeveni u narodnu nošnju častili su kupce i slučajne prolaznike pitama, pecivima i kolačima, pripremljenim upravo brašnom iz Mlina Ljubače, a organizirana je i mini nagradna igra u kojoj je pet najsretnijih učesnika nagrađeno sa 25 kilograma brašna T-500.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

„Univerzalno brašno T-500 u pakovanju od pet i 25 kilograma, te T-710 u pakovanju od 25 kilograma, odnedavno na tržište plasiramo u novoj, redizajniranoj ambalaži. Prve reakcije potrošača na ovu promjenu su veoma pozitivne, jer smo na pakovanjima istakli tradicionalne motive na savremen način. Novi dizajn dolazi u vrijeme povećane potražnje za brašnom Mlina Ljubače.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naime, novim načinom distribucije ljubačko brašno nije više dostupno samo na Regiji Tuzla, nego na teritoriji cijele BiH. Zahvaljujući tome, ali i kontinuiranom kvalitetu brašna, ove godine bilježimo trostruko veću prodaju u odnosu na 2014. godinu. Nabavljamo najkvalitetniju pšenicu i proizvodimo brašno pod budnim okom vrhunskih tehnologa. Potrošači prepoznaju taj kvalitet i ukazuju nam povjerenje, a rezultat je veća proizvodnja. A svi znamo koliko je značajan rast proizvodnje u trenutnoj ekonomskoj situaciji u BiH“, rekao je Nermin Karić, direktor Mlina i Pekare Ljubače.

 

Tehnolog Mlina i Pekare Ljubače Alma Lugavić objasnila je proizvodni proces univerzalnog ljubačkog brašna, te naglasila da svi proizvodi imaju međunarodno priznate certifikate kvaliteta, kao što su ISO, HACCP i Halal..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Želimo biti u korak sa vremenom. Pratimo trendove i potrošačke navike, pa uz T-500 i T-710 planiramo tržištu ponuditi još dva tipa brašna, T-400 i T-850. Svjesni smo da dosta domaćinstava u BiH koristi brašno u manjim pakovanjima, i sigurno je da ćemo i na zahtjev tržišta adekvatno odgovoriti. Uskoro, tačnije početkom 2016. godine ćemo obogatiti svoj asortiman i na tržište plasirati sve tipove brašna u pakovanjima od 1, 2 i 5 kilograma“, otkriva Nermin Karić, direktor MIP Ljubače.

 

U kompaniji Mlin i Pekara Ljubače, koja od februara 2014. godine posluje u sastavu AS GROUP, na ovome neće stati, pa je u toku redizajn ambalaže pšeničnog integralnog brašna.

 

„Ovo je proizvod na koji smo posebno ponosni, kako zbog njegovog vrhunskog kvaliteta, tako i zbog samog načina proizvodnje – tradicionalni način meljave preko vodeničkih mlinova jedinstven na ovim prostorima“, istakla je Alma Lugavić, tehnolog MIP Ljubače.

 

O kvaliteti ljubačkog brašna govorio je Nedžad Glumčević, predstavnik pekare Klas Srebrenik, koja već dugi niz godina koristi ovo brašno.

 

„Vjerni smo potrošači ljubačkog brašna, jer smo zadovoljni kvalitetom i cijenom. Posebno mi je drago što se Mlin i Pekara Ljubače, nakon nekoliko godina stagnacije, vraća na tržište u tradicionalnom duhu i svom punom kapacitetu“, rekao je Glumčević.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Elon Musk daje neprijateljsku ponudu za kupovinu Twittera

“Imati javnu platformu kojoj se maksimalno vjeruje i kojoj se široko uključuje iznimno je važno ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji