Home / Vijesti / Prvi Bussines Strategic Forum u Tuzli okupio 150 poduzetnika (FOTO)

Prvi Bussines Strategic Forum u Tuzli okupio 150 poduzetnika (FOTO)

Prvi Business Strategic Forum (BSF) koji se održava danas u Tuzli u organizaciji Udruženja poslodavaca FBiH i Colosseum d.o.o. Tuzla, okupio je 150 poduzetnika.

img_4487

Cilj ovog skupa je umrežavanje poduzetnika radi njihovog jačanja na vlastitom tržištu, ali i potencijalnih novih iskustava na izvoznom tržištu.

Ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK-a Mirsad Gluhić smatra da ovaj forum ima značaj za privredu TK-a te da bi mogao polučiti konkretne poteze koji će olakšati privrednicima nastup na tržištu te otvoriti teme o brendiranju proizvoda s ovog područja da bi bili konkurentni i van granica BiH.

Potrebno je, ističe Gluhić, olakšati privrednicima nastup na tržištu, pa čak i kroz izmjene zakonskih regulativa na svim nivoima.

Direktor BSF-a Zlatko Berbić poručio je da je ovaj skup prilika da se predstavnicima vlasti ukaže na probleme i potrebe poslodavaca.

“Danas kada cijeli svijet razmišlja globalno, kada je liberalna ekonomija okrenula planetu naopako, kada mali nestaju, prepoznali smo da moramo da se ukrupnimo i da mi kao udruženje poslodavaca izađemo iz sjene, da jasno i glasno kažemo šta su naši problemi, šta tražimo od države i na koji način očekujemo podršku”, naglasio je Berbić.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Prvi integrisani izvještaj o rezultatima učinka kompanije Philip Morris iz oblasti ekologije, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duhanskog dima, cilj da do 2025. godine ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji