Home / Vijesti / Prvi Bussines Strategic Forum u Tuzli okupio 150 poduzetnika (FOTO)

Prvi Bussines Strategic Forum u Tuzli okupio 150 poduzetnika (FOTO)

Prvi Business Strategic Forum (BSF) koji se održava danas u Tuzli u organizaciji Udruženja poslodavaca FBiH i Colosseum d.o.o. Tuzla, okupio je 150 poduzetnika.

img_4487

Cilj ovog skupa je umrežavanje poduzetnika radi njihovog jačanja na vlastitom tržištu, ali i potencijalnih novih iskustava na izvoznom tržištu.

Ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK-a Mirsad Gluhić smatra da ovaj forum ima značaj za privredu TK-a te da bi mogao polučiti konkretne poteze koji će olakšati privrednicima nastup na tržištu te otvoriti teme o brendiranju proizvoda s ovog područja da bi bili konkurentni i van granica BiH.

Potrebno je, ističe Gluhić, olakšati privrednicima nastup na tržištu, pa čak i kroz izmjene zakonskih regulativa na svim nivoima.

Direktor BSF-a Zlatko Berbić poručio je da je ovaj skup prilika da se predstavnicima vlasti ukaže na probleme i potrebe poslodavaca.

“Danas kada cijeli svijet razmišlja globalno, kada je liberalna ekonomija okrenula planetu naopako, kada mali nestaju, prepoznali smo da moramo da se ukrupnimo i da mi kao udruženje poslodavaca izađemo iz sjene, da jasno i glasno kažemo šta su naši problemi, šta tražimo od države i na koji način očekujemo podršku”, naglasio je Berbić.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Podrška za razvoj malih biznisa u BiH: Potpisivanje kredita EBRD-a od 3 miliona eura za MI-BOSPO

EBRD je odobrio kredit Mikrokreditnoj fondaciji Mi-BOSPO Tuzla, u iznosu od 3 miliona eura koji ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji