Home / Vijesti / Radio na pijaci pa osnovao firmu: Danas ima brend i 20 radnika

Radio na pijaci pa osnovao firmu: Danas ima brend i 20 radnika

Mehrudin Halać (50), rudarski tehničar po struci, nakon dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji namještaja, pokrenuo je vlastitu proizvodnju tapaciranog namještaja i zaposlio porodicu.

Danas, Mehrudin zajedno sa suprugom, kćerkom i sinom, polako ali sigurno gradi prepoznatljiv brend „DOMEA“.

– Prije nego što sam počeo proizvodnju namještaja, bavio sam se prodajom na pijaci. Nakon toga sam se zaposlio u proizvodnji tapaciranog namještaja. Prilikom raspada firme, supruga i ja smo se odlučili samostalno baviti proizvodnjom namještaja pozajmivši novac 2005. godine – priča Halać.

Zbog supruginog neiskustva u krojenju i šivanju, prvoj sećiji vremenski je trebalo 11 dana da bude gotov proizvod.

– Zajedno smo se učili stolarskom i tapetarskom poslu. Istu tu sećiju je kupio naš komšija upitavši: ”Da li je gotova?”, pri našem potvrdnom odgovoru, komšija je kupio sećiju čim smo je završili“ – prisjeća se Mehrudin.

„Hari“ proizvodnja je smještena u Biznis inkubatoru Zenica kojim upravlja Agencija ZEDA.

– Za poslovanje u Biznis inkubatoru Zenica odlučili smo se zbog veće potražnje naših proizvoda, a nismo imali vlastiti prostor da bismo zadovoljili potražnju. Saradnja s Agencijom ZEDA nam je pomogla u širenju našeg posla. U budućnosti ćemo težiti ka tome da kupimo vlastiti prostor –naglasio je Mehrudin čije se preduzeće iz godinu u godinu uspješno razvija.

U početku ih je, prisjeća se, bilo samo troje.

– Sad je 17 radnika u proizvodnji i 7 u Salonu namještaja ”DOMEA” pod vodstvom našeg sina Harisa Halaća (27), u čemu mu pomaže njegov kolektiv gdje je zaposlenje stekla i naša kćerka Ajla Halać (20) u organizaciji rada i prodaji. Kada se osvrnemo na početak, možemo biti zadovoljni postignutim. Danas svi u porodici imamo posao, a uz nas i više od 20 ljudi sa svojim porodicama – rekao je Mehrudin.

– Ako razmišljate o otvaranju vlastitog preduzeća morate biti strpljivi, ustrajni i spremni na odricanje – zaključuje Mehrudin.

Biznis.info

The post Radio na pijaci pa osnovao firmu: Danas ima brend i 20 radnika appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji