Home / Vijesti / Radnici Aluminija blokirali cestu i traže da im se obrate hrvatski predstavnici

Radnici Aluminija blokirali cestu i traže da im se obrate hrvatski predstavnici

Radnici Aluminija blokirali su magistralnu cestu M-17 južno od Mostara, uslijed čega su se stvorile kilometarske kolone na toj cesti.

Na blokadu radnici su se odlučili nakon što su u ponedjeljak propali pregovori Vlade FBiH i švicarskog konzorcija Glencora o preuzimanju mostarskog Aluminija.

Radnici traže da im se obrate hrvatski predstavnici iz kantonalne i federalne vlasti. Ako do toga ne dođe, najavili su kako će se proteste preseliti u sam grad Mostar.

Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 miliona maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto.

Izvor: fokus.ba

The post Radnici Aluminija blokirali cestu i traže da im se obrate hrvatski predstavnici appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Odobren prijem 141 radnika u RMU Banovići

Federalna vlada se upoznala sa informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o realiziranim aktivnostima ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji