Home / Vijesti / RMU “Banovići” i “Alumina” potpisali ugovor vrijedan 29 miliona KM

RMU “Banovići” i “Alumina” potpisali ugovor vrijedan 29 miliona KM

Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” iz Zvornika Milorad Motika i direktor Rudnika mrkog uglja (RMU) “Banovići” Munever Čergić potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji za narednu godinu vrijedan skoro 29 miliona KM.
Prema ugovoru, Rudnik “Banovići” će tokom sljedeće godine isporučiti oko 200.000 tona uglja za potrebe rada “Alumine”, što je za oko 30 posto više u odnosu na isporuku u ovoj godini.

Motika je izjavio da “Alumini” mnogo znači saradnja sa Rudnikom “Banovići” jer je zvorničkoj kompaniji potrebno stabilno snabdijevanje ugljem, kao značajnim resursom u proizvodnom procesu, kako bi se realizirali planovi i poslovni ciljevi koje ova kompanija ima u 2018. godini.

“Potpuno smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Rudnikom mrkog uglja ‘Banovići’. Veoma nam je bitno da na vrijeme i po povoljnim cijenama imamo snabdijevanje ugljem, čiji je naša fabrika veliki potrošač”, rekao je Motika.

Čergić je ocijenio da je potpisivanje ugovora veoma bitno za cijelu Bosnu i Hercegovinu jer se radi o domaćim resursima. Rudnik “Banovići”, kako je rekao Čergić, planira da u 2018. godini proizvede oko 1,75 miliona tona uglja, od čega će 12 do 13 posto ukupne godišnje proizvodnje biti namijenjeno za potrebe “Alumine”.

bhrt.ba

The post RMU “Banovići” i “Alumina” potpisali ugovor vrijedan 29 miliona KM appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji