Warning: fopen(/tmp/custom-85qbMt.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-85qbMt.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
ŠANSA ZA POSAO: Nudi 130 KM dnevno za branje mandarina, ali postoji jedan uslov // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / ŠANSA ZA POSAO: Nudi 130 KM dnevno za branje mandarina, ali postoji jedan uslov

ŠANSA ZA POSAO: Nudi 130 KM dnevno za branje mandarina, ali postoji jedan uslov

Poslodavac, vlasnik jednog OPG-a u Opuzenu, u potrazi za radnom snagom spremnom za branje mandarina u srcu neretvanske doline odlučio se za primamljiv oglas u kojem nudi čak pet stotina kuna dnevno za berbu mandarina.

OPG traži radnike za berbu mandarina u Opuzenu. Berba traje dva mjeseca. Dnevnica je 500 kuna – stoji u oglasu.

Kad bi se isplaćivala obećana dnevnica te kada bi se bralo 60 dana, moglo bi se zaraditi nevjerojatnih 30 hiljada kuna. Bio bi to sezonski posao iz snova. Naravno, trebalo bi uložiti puno snage, a za to sigurno ne bi nedostajalo motivacije.

Kako piše “Slobodna Dalmacija”, poslodavac je zaboravio naglasiti da bi za obećanu dnevnicu trebalo ubrati nevjerojatnih 50 gajbi voćki. U svaku gajbu stane oko 20 kilograma mandarina, što bi ukupno iznosilo 1000 kilograma. Tačnije, iznos dnevnice koju poslodavac nudi nije zajamčen ako se ne ostvari traženo.

Većina berača tvrdi kako je nemoguće u jednom danu ubrati toliku količinu mandarina, odnosno da je maksimum do 700 kilograma.

The post ŠANSA ZA POSAO: Nudi 130 KM dnevno za branje mandarina, ali postoji jedan uslov appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji