Home / Vijesti / Senad Džambić: Zašto sam kupio “Ditu”

Senad Džambić: Zašto sam kupio “Ditu”

senad-dzambic-vlasnik-bingo-kompanije

Kompanija “Bingo” kupila je fabriku deterdženata “Dita” u Tuzli za skoro osam miliona KM, potvrdio je Senad Džambić, osnivač i direktor tuzlanskog giganta “Bingo”.

– Kupili smo “Ditu”, za osam miliona KM. Banke su dale dobre diskonte, a radnicima “Dite” u potpunosti će se povezati radni staž i dobit će osam zadnjih plata po Zakonu o stečaju – kazao je Džambić.

Pismo namjere

Podsjećamo, kompanija “Bingo” dostavila je pismo namjere i ponudu za kupovinu tuzlanske fabrike osmi put, što je jučer prihvaćeno na Odboru povjerilaca.

– Naša kompanija je bila ponuđač i drago nam je da je ponuda prihvaćena – kazali su kratko iz “Binga”.

Proizvodnja u ovom prijeratnom tuzlanskom gigantu “Dita” pokrenuta je prije dvije godine zahvaljujući, prije svega, velikoj upornosti radnika. Radnici su samoinicijativno pokrenuli mješalice, ubacili sirovine koje im je omogućila kompanija “Bingo”, te počeli proizvodnju četiri nekada nadaleko poznata proizvoda.

Poznati proizvodi

Kako je vrijeme prolazilo, proizvodni asortiman se širio, a danas, dvije godine kasnije, “Dita” je na tržište lansirala sve proizvode koji su nekada bili sastavni dio svakog domaćinstva u Bosni i Hercegovini.

Osim već poznatih proizvoda, radnici su počeli i proizvodnju posebnog deterdženta pod nazivom “Super Dish” za Oružane snage BiH.

U prošloj godini, “Dita” je ostvarila promet u iznosu od blizu četiri miliona maraka, što je bilo sasvim dovoljno da se pokriju direktni troškovi radne snage, dobavljača i slično.

Ova fabrika deterdženata trenutno upošljava blizu 75 radnika.

Izvor: avaz

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji