Warning: fopen(/tmp/custom-6h4zwz.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-6h4zwz.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Širbegović se proširio na tržišta Njemačke i Austrije // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Širbegović se proširio na tržišta Njemačke i Austrije

Širbegović se proširio na tržišta Njemačke i Austrije

U protekle dvije godine kompanija Širbegović iz Gračanice investirala je više od 10 miliona KM u proširenje kapaciteta i modernizaciju opreme.

Zahvaljujući tim investicijama značajno je podignut kapacitet proizvodnje, produktivnost i kvalitet proizvoda.

“Proširenje tržišta na Austriju i Njemačku uz ispunjavanje vrlo rigoroznih zahtjeva na tim tržištima, kao i jačanje naše pozicije na tržištu BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, bilo je ključni uslov za ostvarivanje naših poslovnih ciljeva”, navode iz gračaničke kompanije, prenosi poslovni portal Indikator.ba.

Širbegović je ostvario rast prihoda 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

“Zadovoljni smo sa ostvarenim poslovnim rezultatom i očekujemo nastavak trenda rasta u narednim godinama. Rast prihoda je pratio i rast prihoda plaća zaposlenih, što je imalo za posljedicu da nemamo odlazak radnika. Povećanje produktivnosti i dalji rast plata zaposlenika s ciljem da očuvamo postojeću uposlenost od oko 400 radnika ostaje jedan od ključnih strateških ciljeva u narednom periodu”, navode iz kompanije.

Kompanija trenutno realizuje nekoliko velikih projekata – kao što su Delta planet u Bnjaluci, Bingo u Maglaju, Tehnomax u Sutorini u Crnoj Gori, te Arena Retail Park u Zagrebu.

 

The post Širbegović se proširio na tržišta Njemačke i Austrije appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji