Home / Vijesti / SJAJAN DOGAĐAJ ZA BUDUĆE UGOSTITELJE: U Lukavcu takmičenje učenika turističkih škola

SJAJAN DOGAĐAJ ZA BUDUĆE UGOSTITELJE: U Lukavcu takmičenje učenika turističkih škola

16. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST 2018, u periodu održavanja od 3. do 5. maja 2018. godine, osim izložbenog dijela, obilovat će i brojnim pratećim sadržajima.

Među najmasovnijim pratećim događajima, koji će u Lukavcu okupiti mnogo mladih ljudi iz regije,  je Takmičenje turističko-ugostiteljskih škola, koje će biti održano pod nazivom „Oni dolaze“.

Učestvovat će učeničke ekipe iz: Brčkog, Gračanice, Lukavca, Livna, Tuzle, Vrnjačke Banje (Srbija) i Novog Pazara (Srbija).

Budući ugostitelji će se takmičiti u pet kategorija: kuhari, konobari, poslastičari, barmeni i turistički tehničari, a njihovo ocjenjivanje i superviziju će raditi Centar za edukaciju kadrova CESPU Sarajevo.

Cilj takmičenja je razvoj i unaprijeđenje turističke djelatnosti, usavršavanje obrazovnog procesa u turizmu, razmjena iskustava među školama, te unaprijeđenje znanja i razvijanje takmičarskog duha kod učenika.

The post SJAJAN DOGAĐAJ ZA BUDUĆE UGOSTITELJE: U Lukavcu takmičenje učenika turističkih škola appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji