Home / Vijesti / Slava aroma uz degustaciju: U srijedu i četvrtak Porche Sarajevo Coffee fest

Slava aroma uz degustaciju: U srijedu i četvrtak Porche Sarajevo Coffee fest

Tim povodom direktor festivala Dejan Radović kaže da će na ovogodišnjem Coffee festu biti promoviran do sada najveći broj izlagača, domaćih i svjetskih brendova kafe, čaja, čokolade i prateće opreme.

My Face bit će centar dešavanja za sve ljubitelje kafe koji žele da saznaju nešto novo o svom omiljenom napitku.

“Ove godine slavimo mali jubilej uspješne petogodišnje organizacije, te ćemo posjetiteljima omogućiti da u okviru radionica i degustacija uživaju u savršenim aromama i nevjerovatnim figurama od pjene. Kroz protekla četiri izdanja zadovoljstvo je bilo vidjeti da je Sarajevo zaista grad u kojem se najviše popije kafe u regionu. Zato je naša obaveza da i dalje njegujemo tu tradiciju i nudimo najkvalitetniju ponudu kafe”, rekao je Radović.

Na festivalu bit će organizovano najveće internacionalno takmičenje barista u regionu Sarajevo Latte Art Challenge, na kojem će 25 takmičara iz svih zemalja regije i Kipra svoje vještine pokazati u dvije kategorije, a ocjenjivat će ih sudije iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

“Bit će zanimljivo vidjeti kako su se pripremili za prvu kategoriju – klasično crtanje mlijekom po kafi u tehnici free pour. U drugoj kategoriji takozvanoj latte art mega ocjenjivat ćemo i način serviranja, prezentaciju i dekoraciju. Ukupno ćemo dodijeliti deset nagrada”, pojasnio je član organizacionog odbora Denis Memić.

Ukupno će biti dodijeljeno deset nagrada, a nagradni fond obezbjedili su hotel Termag Jahorina, Orbico Beauty, Bosch, ekskluzivni distributer satova Watch Line dodijelit će sat brenda Bulova, dok će Comtrade za jednog od najuspješnijih barista obezbijediti mobilni aparat Tesla.

Specijalne nagrade obezbjedili su OZ bartening-Takmičar koji obečava, dizajner I partner projekta Adnan Memić za najbolji dizajn obezbjedio je nagradu u vrijednosti od 500 eura, Kafica.rs – najbolje plasirani ženski barista I najsimpatičniji takmičar.

Na osnovu uspješne organizacije Coffee fest je ove godine dobio generalnog sponzora Porche Sarajevo.

Posjetitelji festivala na štandu Porshea moći će se upoznati sa kompletnom gamom Volkswagen privrednih vozila.

“Brand Volkswagen privredna vozila uvijek je podržavao i podržavati će sve manifestacije ovakvog tipa, a pogotovo jer će se na ovom fest-u pojaviti dosta naših kupaca, a tamo gdje su naši kupci -tu smo i mi. Za ovu priliku smo pripremili specijalnu ponudu finansiranja našeg bestseller modela – Caddy furgon 2,0 TDI- uz podršku naše partnerske kuće Porsche Leasing isključivo za pravna lica i sa atraktivnom ratom od 369 KM/ mjesečno”, rekao je brand manager Volkswagen privrednih vozila Almir Čengić.

Također,organizaciju festivala podržalo je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.
Oficijelna voda festivala je Olimpija a oficijelno mlijeko Meggle.

Organizatori festivala pozivaju ugostitelje i hotelijere da se na ovogodišnjem petom izdanju Porche Sarajevo Coffee festa upoznaju sa novitetima u pripremanju kafe kao i ponudi prateće opreme.

Festival je otvoren 20 I 21. marta od 12:00 do 19:00, ulaz na festival je besplatan.

Klix.ba

The post Slava aroma uz degustaciju: U srijedu i četvrtak Porche Sarajevo Coffee fest appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji