Warning: fopen(/tmp/custom-lNZDcs.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-lNZDcs.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Slovenački investitori vraćaju se na tržište BiH // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Slovenački investitori vraćaju se na tržište BiH

Slovenački investitori vraćaju se na tržište BiH

Odlukom o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe, koju je nedavno usvojio Savjet ministara BiH, stvorena je značajno povoljnija poslovna klima za ulaganja u BiH, zaključeno je na sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića sa ambasadoricom Slovenije u BiH Zoricom Bukinac.

“Olakšanje uvoza opreme koja ne može da se kupi u BiH veoma je značajno za naše kompanije, koje žele da se šire i modernizuju. Slovenija je među top 5 investitora u BiH i naš imperativ je stvaranje još boljih uslova, za još značajnija ulaganja”, istakao je Šarović.

Ohrabruje činjenica da se nastavljaju ulaganja iz Slovenije koja su prethodnih godina bila u velikoj mjeri usporena, a osim investicija kontinuirano se povećava i obim robne razmjene. Ona ukupno trenutno iznosi oko 10 milijardi eura.

Bukinac je podržala rad ministra na unapređenju poslovne klime u BiH i dogovorena je suradnja u pružanju pomoći novim investitorima zainteresovanim za ulaganje u BiH.

Izvor: oslobođenje.ba

The post Slovenački investitori vraćaju se na tržište BiH appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji