Home / Vijesti / Sparkasse Bank dd BiH: Priznanje za najbolji poslovni potez u 2017. godini

Sparkasse Bank dd BiH: Priznanje za najbolji poslovni potez u 2017. godini

Poslovni portal Indikator.ba proglasio je subvencionirane kreditne linije za privrednike koje je Sparkasse banka ostvarila u saradnji sa tijelima uprave, kantonima i općinama jednim od najboljih poslovnih poteza u 2017. godini u bankarstvu Bosne i Hercegovine. Tim povodom Nedim Alihodžić, član Uprave Sparkasse Bank dd BiH, osvrnuo se na priznanje, ali i na ulogu ukupnog bankarskog sektora na razvoj privrede u BiH.

 „Za Sparkasse banku ovo priznanje predstavlja ne samo priznanje konkretnog poslovnog poteza, nego potvrđuje ispravnost naše poslovne usmjerenosti na razvoj realnog sektora, posebno u segmentu malih i srednjih preduzeća. Biti aktivan partner privrednicima je bila i ostala naša primarna odrednica, to je ono po čemu smo za proteklih deset godina, koliko poslujemo u BiH, postali prepoznatljivi i obradovani smo činjenicom da i ostali to priznaju“, izjavio je Alihodžić i dodao da bez razvoja realnog sektora, nema ni snažne privrede.

„Sparkasse banka želi ovakvim kreditnim linijama stimulisati privrednike u njihovim biznisima, novim investicijama, i tako pomoći u otvaranju novih radnih mjesta. Ovakav pristup takođe ima za rezultat mogućnost ulaganja tih osnaženih, malih i srednjih preduzeća u lokalnu zajednicu u kojoj posluju, čime se pozitivni uticaji inicirani od strane naše banke multipliciraju i indirektno utiču i na razvoj i jačanje lokalnih zajednica u kojima banka posluje“, pojasnio je Alihodžić.

Privrednici, sa druge strane, interesom za korištenje navedenih kredita potvrđuju da je riječ o potrebnom i korisnom proizvodu. Do sada je plasirano preko 65% ukupnog iznosa odobrenih kreditnih linija, a Sparkasse banka u BiH zainteresovana je i za proširenje plasmana u opštinama i kantonima u BiH.

Govoreći o mogućnostima još većeg zamaha privrede u BiH, te potrebi privrede za pojačanim kreditiranjem, Alihodžić kaže: „Bankarski sektor može doprinjeti razvoju privrede inovacijama, investicijama i znanjem. Da bi bankarski sektor bio još efikasniji, inovativniji u podršci razvoju privrede Bosne i Hercegovine to može samo ako se kreiraju promjene i istima se prilagođava. Osnovni pokretači promjena su u sferama  regulatornih propisa i zakona, tehnološkog napretka i povoljnog makroekonomskog okruženja. Bankarski sektor je u svojoj brzini razvoja ispred admnistrativnih barijera,  regulisanja i donošenja određenih propisa, zakona.  Otklanjanjanjem barijera kreira se klima povoljna za nove investicije”.

The post Sparkasse Bank dd BiH: Priznanje za najbolji poslovni potez u 2017. godini appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji