Home / Vijesti / SPARKreatorice: Završena edukacija 20 škola uključenih u projekt

SPARKreatorice: Završena edukacija 20 škola uključenih u projekt

U potekla dva tjedna djelatnici SPARK school su proputovali BiH i održali edukacije u 20 škola koje sudjeluju u projektu SPARKreatorice. Da podsjetimo, to je projekt kojim žele promovirati STEM (science, technology, engineering and mathematics) među djevojčicama osnovnoškolske dobi.

Edukacije su održane u Mostaru, Jablanici, Kiseljaku, Ilidži, Sarajevu, Varešu, Goraždu, Tomislavgradu, Kulen Vakufu, Bihaću, Bužimu, Sanskom Mostu, Prijedoru, Travniku, Zenici, Žepću, Zavidovićima, Tuzli i Distriktu Brčko. Sudjelovalo je 24 nastavnika i preko 200 učenica. Učenice i nastavnici su na edukacijama savladali osnove programiranja u programskom jeziku Scratch-u, a stigli su se i malo poigrati s robotima.
Preko 200 mBot robota koje će škole koristiti u edukacijama donirani su uz veliku pomoć Američke ambasade iz Sarajeva, a roboti će stići do škola putem Brze pošte HP Mostar.

Nastavnici će nastaviti samostalno podučavati učenice za četiri kola natjecanja koja će se održati tijekom ove školske godine. Na kraju će dvije najbolje učenice iz svake škole dobiti pravo na sudjelovanje u državnom natjecanju koje će se održati u prostorijama SPARKa početkom sljedeće školske godine.

The post SPARKreatorice: Završena edukacija 20 škola uključenih u projekt appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji