Warning: fopen(/tmp/custom-lD67eG.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-lD67eG.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
SPARKreatorice: Završena edukacija 20 škola uključenih u projekt // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / SPARKreatorice: Završena edukacija 20 škola uključenih u projekt

SPARKreatorice: Završena edukacija 20 škola uključenih u projekt

U potekla dva tjedna djelatnici SPARK school su proputovali BiH i održali edukacije u 20 škola koje sudjeluju u projektu SPARKreatorice. Da podsjetimo, to je projekt kojim žele promovirati STEM (science, technology, engineering and mathematics) među djevojčicama osnovnoškolske dobi.

Edukacije su održane u Mostaru, Jablanici, Kiseljaku, Ilidži, Sarajevu, Varešu, Goraždu, Tomislavgradu, Kulen Vakufu, Bihaću, Bužimu, Sanskom Mostu, Prijedoru, Travniku, Zenici, Žepću, Zavidovićima, Tuzli i Distriktu Brčko. Sudjelovalo je 24 nastavnika i preko 200 učenica. Učenice i nastavnici su na edukacijama savladali osnove programiranja u programskom jeziku Scratch-u, a stigli su se i malo poigrati s robotima.
Preko 200 mBot robota koje će škole koristiti u edukacijama donirani su uz veliku pomoć Američke ambasade iz Sarajeva, a roboti će stići do škola putem Brze pošte HP Mostar.

Nastavnici će nastaviti samostalno podučavati učenice za četiri kola natjecanja koja će se održati tijekom ove školske godine. Na kraju će dvije najbolje učenice iz svake škole dobiti pravo na sudjelovanje u državnom natjecanju koje će se održati u prostorijama SPARKa početkom sljedeće školske godine.

The post SPARKreatorice: Završena edukacija 20 škola uključenih u projekt appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji