Home / Vijesti / STAR-CENTAR Živinice: “U BiH postoji klijentela za luksuzne brendove poput Mercedes-Benz-a”

STAR-CENTAR Živinice: “U BiH postoji klijentela za luksuzne brendove poput Mercedes-Benz-a”

Da i Bosna i Hercegovina ima svoje parče luksuznog tržišta dokaz je današnje potpisivanje ekskluzivnog ugovora između živiničke kompanije Star-Centar i Star-Import iz Beograda, generalnog distributera Mercedes-Benz-a za BiH, Srbiju, Crnu Goru i Albaniju.

Ovo je jako značajno za razvoj naše mreže na ovom području. Tri godine rada su iza nas i ovo su sada rezultati u kojima uživamo svi skupa, jer u konačnici utječe na kvalitet naših usluga koje su u službi naših klijenata”, rekao je Danijel Begović, direktor razvoja dilerske mreže i poslovanja Star-Importa Beograd. “Kao distributer za tržište ove četiri zemlje, jako smo sretni da su naši partneri iz Star-Centra ostvarili jako visok standard Mercedes-Benz-a, u svakom pogledu. Samim tim omogućeno je da i kupcima u BiH ponudimo kompletan asortiman modela i usluga, koje imaju kupci u bilo kojoj zemlji EU.”

Skromne finansijske prilike u našoj zemlji tjeraju nas da pomislimo kako kod nas nema dovoljno  klijentele da bi brendovi kao što je Mercedes-Benz opstali. Ali, čini se da smo u zabludi.

Kraj je oktobra, pa već mogu govoriti o sumiranju ove godine. Tržište u BiH je stabilno, budući da prodaja raste. Mercedes kao brend je u 2018. porastao za 15%, što je nama pokazatelj koliko Star-Centar dobro posluje”, istakao je Milorad Ostojić, direktor prodaje i marketinga beogradskog Star-Importa i dodao da i na našim prostorima zaista postoje dosta ljudi koji su se ostvarili i koji mogu sebi da priušte premium brendove.

Ovaj ugovor koji danas potpisujemo ulijeva ogromnu sigurnost kada je u pitanju naš dalji rad. Svjesni smo da zastupamo veoma kvalitetan proizvod, koji je vrhunski brend u cijelom svijetu, pa jedan ovakav ugovor omogućava naš napredak i širenje u kadrovskom i kapacitativnom smislu. Trenutno zapošljavamo 25 radnika, a do kraja godine ćemo otvoriti još 5 novih radnih mjesta. Sigurni smo da ćemo u toku 2019. taj broj biti još veći”, rekla je, ne skrivajući zadovoljstvo, Munevera Đug, finansijska direktorica Star-Centra Živinice.

Iskrene čestitke upućujemo menadžmentu Star-Centra Živinice na ovom poslovnom uspjehu i želimo da u budućnosti današnji dan pamte kao dan kada su napravili osrednji uspjeh – neka svaki naredni bude veći.
 

 

The post STAR-CENTAR Živinice: “U BiH postoji klijentela za luksuzne brendove poput Mercedes-Benz-a” appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji