Home / Vijesti / ŠTRAJK UPOZORENJA U HRVATSKOJ: Privatni sektor na dva dana obustavlja uplate prema državnim i lokalnim proračunima

ŠTRAJK UPOZORENJA U HRVATSKOJ: Privatni sektor na dva dana obustavlja uplate prema državnim i lokalnim proračunima

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora najavilo je da će 2. i 3. decembra održati štrajk upozorenja kada će biti suspendovane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije…).

Ustvrdili su kako je hrvatska ekonomija preopterećena visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem ekonomskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana.

– Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju: smanjenje poreza na dohodak na 8% uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500 kn), smanjenje PDV-a na 22% za sve proizvode i usluge te smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8%, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit – navodi Udruženje zaposlenika poslodavaca privatnog sektora.

Poručuju da provedbu poreznih rasterećenja očekuju kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020. godinom, a ako Vlada ne ukalkulira njihove zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, najavljuju da će se štrajk produžavati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, piše Dalmatinski portal.

Izvor: Dalmatinski portal

The post ŠTRAJK UPOZORENJA U HRVATSKOJ: Privatni sektor na dva dana obustavlja uplate prema državnim i lokalnim proračunima appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Facebook će isplatiti 52 miliona dolara moderatorima koji čiste uznemirujući sadržaj

U znak priznanja za sve traume koje su pretrpjeli prilikom uklanjanja uznemirujućeg, neprimjerenog i zabranjenog ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji