Home / Vijesti / Sudije na Mundijalu u Rusiji nosit će kopačke iz BiH

Sudije na Mundijalu u Rusiji nosit će kopačke iz BiH

Kompanija Sanino iz Dervente proizvela je 351 par kopački za Adidas, koje će na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji nositi sudije. Ovo je za BiznisInfo potvrdio direktor Sanina, Radovan Pazurević.

“Naša firma nepunih 20 godina sarađuje s Adidasom. Mi smo jedna od rijetkih kompanija u Evropi koja nešto radi za ovu veliku svjetsku kompaniju. S obzirom da radimo kopačke, kao gornji dio, firma Adidas je odlučila da mi u Derventi uradimo 333 para, pa je kasnije došlo još nešto, ukupno 351 par kopački za prvenstvo svijeta u Rusiji. Te kopačke trebaju da nose sudije”, kazao je Pazurević.

Govoreći o rezultatima kompanije, on je rekao da su oni prošle godine bili dobri, odnosno da je 2017. završena uspješno s vrijednošću izvoza od skoro 20 miliona KM. Sličan rezultat očekuje ove godine. Kompanija zapošljava oko 900 radnika, a najzvučnije ime s kojim sarađuju je upravo Adidas.

“Osim Adidasa, tu je i firma Meindl koja je veoma moćna kada je u pitanju proizvodnja namjenske obuće za vojsku, zatim za brdskoplaninske uslove. Sličan program je i kod firme Haix koja se bavi proizvodnjom neke vrste zaštitne obuće namijenjene za vatrogasce i druge specifične uslove. Tu je i austrijska firma Legero s kojom radimo”, kaže naš sagovornik.

Adidas je, ističe, uvijek markantno ime, ali ni ostale spomenute firme ne zaostaju kada je u pitanju učešće u stvaranju novih vrijednosti, odnosno učešću u vrijednosti izvoza.

“Sa svim tim kompanijama mi uspješno radimo i mislim da su i oni s nama zadovoljni jer nemamo nekih većih problema kada je proizvodnja u pitanju”, ističe Pazurević.

Izvor: Biznis Info

The post Sudije na Mundijalu u Rusiji nosit će kopačke iz BiH appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji