Home / Vijesti / Sutra svečano otvaranje nove firme u Živinicama: Zaposleno 150 ljudi

Sutra svečano otvaranje nove firme u Živinicama: Zaposleno 150 ljudi

Sutra je zakazano svečano otvaranje novoizgrađene fabrike Elsta Mosdorfer Bosnia u Živinicama.

Radi se o firmi koja je porijeklom iz Austrije, a bave se proizvodnjom elektromaterijala od poliestera. Oni su već peti inostrani ulagači u općinu Živinice.

Mi smo prije godinu i po imali razgovore sa predstavnicima firme koji su odlučili da ulažu u Živinice s obzirom da mi imamo uređenu poslovnu zonu. U roku od otprilike tri mjeseca smo uspjeli obezbijediti svu dokumentaciju potrebnu za izgradnju. Već su uposlili 150 ljudi, istakao je načelnik općine Živinice, Samir Kamenjaković.

Prema njegovim riječima, iz firme planiraju u dogledno vrijeme, obzirom da su kupili dodatno zemljište, otvoriti još jednu takvu istu fabriku, koja bi također zapošljavala dodatnih 150 ljudi. Što znači da bi oni za neke dvije godine zaposlili oko 300 radnika.

U firmi u Živinicama će se konkretno raditi ormariće za struju uz određene još dodatne elemente koji su potrebni za galanteriju tj. elektro industriju, kazao je Kamenjaković.

Svečano otvaranje će se održati u sutra 17. maja u 10:00 sati, na adresi Industrijska zona Ciljuge 2, Živinice, a svečanosti će prisustvovati i Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, kao  i Ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona Osman Puškar.

The post Sutra svečano otvaranje nove firme u Živinicama: Zaposleno 150 ljudi appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji