Warning: fopen(/tmp/custom-uB5K1u.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-uB5K1u.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
SVE JE SPREMNO! Sutra u Lukavcu počinje Sajam turizma i ekologije “LIST 2018.” // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / SVE JE SPREMNO! Sutra u Lukavcu počinje Sajam turizma i ekologije “LIST 2018.”

SVE JE SPREMNO! Sutra u Lukavcu počinje Sajam turizma i ekologije “LIST 2018.”

Lukavački sajam turizma i ekologije ove godine održat će se od 03. do 05. maja 2018. godine. Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST” Općina Lukavac organizuje po 16. put. Ove godine pokrovitelj sajma “LIST 2018” je Vlada Federacije BiH.

Pored osnovnog cilja sajma, tj. promocije turističkog potencijala Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovine, kao i zemalja izlagača iz regije i šire, te predstavljanje stanja u oblasti ekologije i aktivnosti planiranih na poboljšanju istog, sajam će imati i dosta drugih sadržaja.

Naime, planirana je realizacija tri panel diskusije na temu “Informatizacija u ponudi smještajnih kapaciteta i sadržaja usluge”, te stručno predavamje o temi “Mogućnosti i prednosti kontinetalnog zdravstvenog turizma”.

Stručni aspket pripremit će i vodit ekspert iz oblasti turizma prof.dr. Almir Peštek sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Sa aspekta ekologije, sajam će biti pričlika za izvanrednu prezentaciju opreme i nove tehnologije za zaštitu okoliša. U ovoj oblasti predviđena su dva stručna predavanja iz oblasti energetske efikasnosti i zbrinjavanja elektroničkog otpada.

Sajam će ponovo biti prilika za educiranje učenika srednjih ugostiteljsko-turističkih škola, kroz aktivnosti takmičarskog karaktera za šta će biti obezbijeđene vrijedne nagrade, s toga je i ovo poziv istim da se uključe u navedene aktivnosti.

Nezaobilazna komponenta turizma svakako je zdrava i autohtona hrana i piće u vezi sa čim će sajam ponovo ponuditi veliki “festival  domaćih jela i zdrave hrane”.

Sajam i prezentacija vina, kako domaćih, tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz ove oblasti.

Ovo su neki od sadržaja planiranih za 16-ti sajam turizma i ekologije “LIST 2018” Lukavac.

Druge pojedinosti možete pogledati na stranici sajma www.lukavacki-sajam.com

The post SVE JE SPREMNO! Sutra u Lukavcu počinje Sajam turizma i ekologije “LIST 2018.” appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji