Home / Vijesti / Svojim proizvodima smanjenog rizika, Philip Morris smatra da se savršeno uklapa u moderne trendove u ugostiteljstvu

Svojim proizvodima smanjenog rizika, Philip Morris smatra da se savršeno uklapa u moderne trendove u ugostiteljstvu

Na drugom Međunarodnom sajmu hrane, pića i ugostiteljske opreme In HoReCa, koji se održava 14-15. juna u Sarajevu, među gotovo 100 izlagača prisutan je i Philip Morris International, koji donosi najnovije proizvode i koji predstavlja modernu poslovnu fillozofiju ovog industrijskog i inovativnog diva.

Svojim proizvodima smanjenog rizika, prvenstveno IQOS-om, Philip Morris smatra da se savršeno uklapa u moderne trendove u ugostiteljstvu, u kojem sve više prevladava trend zabrane pušenja.

“Svjesni smo štetnosti pušenja kako na pušače, tako i na nepušače. Iz tog razloga, naša kompanija već više od 12 godina radi na razvoju proizvoda koji su bolja alternativa za sve, uključujući i ugostitelje. Na nama je velika odgovornost da budemo pioniri u pružanju boljih alternativa od klasičnog konzumiranja cigareta, i drago nam je što je to sektor ugostiteljstva širom svijeta već prepoznao,” izjavio je Nedim Muratović iz Philip Morris International BiH.

IQOS, revolucionarni proizvod Philip Morris International-a za razliku od regularnih cigareta koje sagorijevaju duhan, radi na principu zagrijavanja duhana.

Upravo zbog toga, prilikom korištenja samog proizvoda ne dolazi do nastanka dima, pepela, katrana i mnoštva drugih štetnih spojeva koji se mogu pronaći u dimu cigarete. Što je za ugostiteljstvo najvažnije, nema negativnog uticaja na kvalitet vazduha u prostoriji, niti neprijatnog mirisa koji se zadržava kako u prostoriji tako i na rukama, kosi i odeći gostiju

Nastojanje kompanije Philip Morris da na tržište uvede alternativne duhanske proizvode koji će moći zamijeniti cigarete svakim danom je sve jače.

U ovom trenutku više od 7 miliona korisnika širom svijeta je prešlo na IQOS, koji se od skoro može naći i na tržištu Bosne i Hercegovine, na specijalnim prodajnim mjestima u BBI i SCC centrima u Sarajevo i Delta City u Banja Luci.

U IQOS zoni u okviru sajma In HoReCa zainteresirani posjetioci će biti u prilici testirati IQOS, ali i saznati najnovije informacije o inovacijama Philip Morris International.

 

 

The post Svojim proizvodima smanjenog rizika, Philip Morris smatra da se savršeno uklapa u moderne trendove u ugostiteljstvu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji