Home / Vijesti / TOPS na policama slovenskih trgovina

TOPS na policama slovenskih trgovina

Velikokladuška prehrambena industrija “AC FOOD” realizirala je nove značajne isporuke biskivita Tops i ostalih Agrokomercovih proizvoda na tržište Slovenije, ušavši u trgovačke lance kao što su francuski E’Leclerc, markete Jager, Fama, itd. Do kraja ove ili početkom iduće godine očekuje se ulazak Topsa u Mercator, Spar, Tuš, te na benzinske pumpe Petrol, i druge maloprodajne lance na slovenskom tržištu.

“Ovo nije naš prvi ulazak na slovensko tržište, ali je početak ozbiljnijeg širenja. Kao i ranije, naš sada već regionalno poznati brand Tops, prvi otvara vrata trgovina na stranim tržištima, tako da nakon njegovog ulaska očekujemo plasman i ostalih Agrokomercovih proizvoda. Slovenci su oduševljeni Topsom, i veoma brzo su reagirali na njegov kvalitet. Uvjereni smo da je ovo tek početak još jedne uspješne priče Agrokmerca na jednom inozemnom tržištu”, izjavio je Smail Korajlić direktor kompanije “AC FOOD” koja je nedavno preuzela proizvodnju Agrokomercovih brandova u Velikoj Kladuši.

Tops se u Velikoj Kladuši proizvodi od 1980. godine i jedan je od najpoznatijih brandova te vrste u regiji. U “AC FOOD-u” su sredinom ove godine pokrenuti procesi inoviranja ovog branda sa novim okusima i pakovanjima, u smislu daljeg jačanja tržišne pozicije, ali i udovoljavanja očekivanja ljubitelja ovog biskvita. Nova pakovanja Topsa očekuju se na tržištu krajem ove godine.

Osim Slovenije, “AC FOOD” izvozi Agrokomercove proizvode još u SAD, Hrvatsku, Irak, Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju i Austriju.

The post TOPS na policama slovenskih trgovina appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji