Home / Vijesti / Treći najveći maloprodajni lanac svijeta preko Binga ušao na bh. tržište

Treći najveći maloprodajni lanac svijeta preko Binga ušao na bh. tržište

Treći najveći maloprodajni lanac na svijetu, britanski Tesco, ušao je na tržište Bosne i Hercegovine u saradnji sa kompanijom Bingo.

Tuzlanski Bingo obogatio je krajem prošlog mjeseca svoju ponudu proizvodima trgovačke marke britanskog trgovca čime je i zvanično otpočela saradnja ova dva maloprodajna lanca.

„Od kraja aprila smo ponudu u našim policama proširili proizvodima odličnog omjera cijene i kvalitete iz asortimana robne marke „Tesco“ s ciljem da našim potrošačima prvenstveno ponudimo novitete i proizvode koji nisu karakteristični za proizvodnju u Bosni i Hercegovini “, kazala je za BiznisInfo Tatjana Paunoski, direktorica marketinga kompanije Bingo.

Kako  je Paunoski kazala, britanski lanac ne planira ulazak na bh. tržište.

“Obzirom da trgovački lanac Tesco ne planira ulazak na bh. tržište, dogovorena je saradnja za ekskluzivni plasman odabranih asortimana robne marke „Tesco“ u našim trgovinama”, rekla je Paunoski.

Inače, projekat je u početnoj fazi sa odabranim asortimanom slatkog programa, polugotovih i gotovih jela, hrane za kućne ljubimce i hemije, a proširenje asortimana u budućnosti će zavisiti od tezultata prodaje postignutih tokom testnog perioda.

Podsjetimo, Tesco je najveći britanski maloprodajni lanac i treći po veličini u svijetu a Bingo u BiH trenutno ima blizu 200 prodajnih objekata.

Foto: Klix.ba

Izvor: BiznisInfo

The post Treći najveći maloprodajni lanac svijeta preko Binga ušao na bh. tržište appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji