Home / Vijesti / TUZLANSKI AERODROM: U ovoj godini povećanje broja putnika, pogledajte za koliko …

TUZLANSKI AERODROM: U ovoj godini povećanje broja putnika, pogledajte za koliko …

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Plan poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za 2018. godinu, a jedan od projekata koji se namjerava okončati u ovoj godini je nadogradnja i proširenje putničkog terminala, kojim se planiraju osigurati kapaciteti za oko 700.000 putnika godišnje.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović izjavio je na konferenciji za medije nakon sjednice kantonalne vlade da je u odnosu na 2017. godinu planirano povećanje broja putnika za 12 posto.

Navodi da je u prošlog godini s tuzlanskog aerodroma prevezeno 535.000 putnika, a u toku 2018. godine planirano je oko 600.000 putnika.

Planiran je i završetak realizacije projekta izgradnje prilaznih svjetala, koja bi omogućila nesmetano polijetanje i slijetanje aviona u toku smanjene vidljivosti, a koji je u zastoju zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

-U saradnji s Vladom TK i Vladom Federacije BiH, želimo okončati pregovore s Ministarstvom odbrane BiH oko dobijanja zemljišta, kako bi se Međunarodni aerodrom Tuzla mogao nesmetano razvijati na području bivše vojne baze Dubrave – naglasio je Karasalihović.

Planirano je i povećanje ukupnih prihoda za 12 posto, odnosno planinani su prihodi od oko 11 i po miliona KM.

Trenutno je na tuzlanskom aerodromu zaposleno 170 radnika, a u ovoj godini je u planu zapošljavanje još 20 novih radnika. Također, planirano je i uvođenje novih avio linija.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić najavio je da se od marta ove godine uvodi avio linija Tuzla-Beč, tri puta sedmično.

Ocijenio je da je tuzlanski aerodrom jedan od poketača razvoja ovog kantona.

Izvor: Fokus

The post TUZLANSKI AERODROM: U ovoj godini povećanje broja putnika, pogledajte za koliko … appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji