Home / Vijesti / U Beču skup BH privrednika i kompanija na biznis forumu

U Beču skup BH privrednika i kompanija na biznis forumu

Nakon prošlogodišnjih uspješno realiziranih meet up evenata i biznis foruma u Chicagu, Melbourneu, San Joseu, Dubaiju, Brnu, Goteborgu, Bostonu, Dusseldorfu i Stockholmu, te onog u Kuala Lumpuru ove godine, Fondacija budućnosti u BiH nastavlja susrete u 2020. sa Bečom.

U saradnji sa Association of Business Women of Bosnia and Herzegovina i Diaspora4Development, 19. februara organizirat će poslovni forum umrežavanja profesionalaca, poduzetnika, predstavnika kompanija i studenata iz Bosne i Hercegovine sa njihovim kolegama iz Austrije.

Više od 1,5 miliona građana koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, među kojima je i veliki broj visoko obrazovanih i utjecajnih profesionalaca, živi i djeluje u mnogim zemljama svijeta. Svjesni te činjenice, okupljeni oko vizije Bosnia & Herzegovina Futures Foundation nastavljamo sa radom na povezivanju i osnaživanju bosanskohercegovačkog potencijala. Cilj je Fondacije omogućiti mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine pristup kvalitetnom obrazovanju, savremenim tehnologijama i Global Leadership Developmentu – istakli su iz Uprave Fondacije.

Zbog broja učesnika, kojih se očekuje da će biti oko 150, ovaj poslovni forum će biti realiziran u formatu koji predviđa prvi – formalni dio sa uobičajenim panel prezentacijama, i drugi – sa programom otvorenih mrežnih sesija.

Skupu će prisustvovati i Njegova Ekselencija Kemal Kozarić, ambasador naše zemlje u Austriji, te Kemo Sarač, pomoćnik u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH. Ostali učesnici, predstavnici kompanija i pojedinci koji će uzeti učešće u ovom eventu gostima će predstaviti vlastiti portfolio i ponuditi moguće prilike za saradnju u oblastima:

  • razmjena iskustava i znanja sa domaćim i međunarodnim stručnjacima
  • razvijanje partnerstva i outsourcing saradnje
  • mogućnosti zajedničkog ulaganja
  • razmjena najbolje kulturne prakse u biznisu
  • istraživanja novih tržišta i razvijanje novih poslovnih prilika

Zvanično otvaranje, na adresi Keplerpl. 5, 5 Keplerplatz, 1100 Wien, Austria, počinje u 18 sati. Za događaj se možete registrovati OVDJE.

The post U Beču skup BH privrednika i kompanija na biznis forumu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Promjena svijeta počinje s vama

Suštinske promjene uvijek idu rame uz rame s odvažnošću i vizijom. Za onoga ko živi ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji