Home / Vijesti / U okviru takmičenja ‘’Igre bez granica’’ Merkur BH osiguranje osnovnim školama dodjeljuje besplatne maturantske ekskurzije

U okviru takmičenja ‘’Igre bez granica’’ Merkur BH osiguranje osnovnim školama dodjeljuje besplatne maturantske ekskurzije

Svjesni činjenice da je potreban kontinuiran rad i ulaganje u sve segmente dječijeg obrazovanja te stvaranje boljih uslova za svu djecu u našoj zemlji, kompanija u 2018. godini nastavlja realizirati projekat ”U zdravoj školi zdrava djeca”. Projekat je, kao i prošle godine, usmjeren na razvoj zdravih životnih navika kod djece školske dobi.

“Ove godine odlučili smo se za zabavno-edukativni koncept kojim nastavnike, djecu i njihove roditelje pozivamo da kroz igru, smijeh i zabavu u duhu temeljnih životnih vrijednosti, zdravog stila života i zajedništva dođu do vrijednih nagrada koje smo osigurali.

U okviru takmičenja ‘’Igre bez granica’’, Merkur BH osiguranje je za 3 pobjednička razreda osiguralo besplatnu maturantsku ekskurziju. Pored toga, projekat ima za cilj da djeci i roditeljima pruži priliku da se međusobno zabave, druže, ali i da budu aktivniji i bolje razumiju važnost fizičke aktivnosti kao i mentalnog zdravlja u ovom najznačajnijem razvojnom periodu svakog djeteta.
Nagrade u smislu besplatnih maturantskih ekskurzija će djeci poslužiti kao podsticaj da ostvare što bolje rezultate tokom takmičenja, a osim toga, kao društveno odgovorna kompanija željeli smo i djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti platiti ekskurziju, pružiti priliku da odu na nezaboravno putovanje koje će pamtiti cijeli život”, kazala je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

Koncept “Igara bez granica” bit će osmišljen od strane stručnjaka koje imaju bogato i dugogodišnje iskustvo u radu s djecom te na realizaciji sličnih projekata iz oblasti sporta i odgoja djece. Takmičenje će biti organizirano po uzoru na nekadašnje mega popularne ”Igre bez granica” i sastojat će se od niza zabavnih igara koji podstiču kreativnost, spretnost i logiku učesnika.

Mujanović dodaje da će pred svaki tim bit će postavljeni zanimljivi zadaci i zabavni poduhvati poput preskakanje konopca, utrka u vrećama, nošenje vode u kašikama, trčanje u paru sa loptama i sl. Izvršavanje zadataka i bodovanje ekipa pratit će stručni žiri, a uzbuđenja i užarene atmosfere neće nedostajati.

Iz kompanije poručuju da će ove godine u projekat će biti involvirani roditelji, jer je njihova uloga ključna u odgoju i stvaranju navika bilo koje vrste kod djece. Roditelji su ti koji moraju poticati dijete na što više zajednički provedenog vremena u tjelesnom kretanju i igri, pa sve do motiviranja i usmjeravanja djeteta na odabir nekog sporta uvažavajući njegovu dob, psihofizičke mogućnosti i individualne specifičnosti. Roditelji trebaju biti uključeni u aktivnosti svoje djece na način da od sporta naprave zabavu jer što dijete više uživa u sportu to će više željeti baviti se s njime. Ukoliko se roditelji bave i sami nekim oblikom sporta oni će djetetu biti dobar primjer za njegovo sportsko i fer ponašanje.

“Kroz projekat želimo osigurati da djeca i roditelji provode više vremena zajedno, da se upoznaju na jedan novi način kroz takmičenje i igru. Smatramo da je uloga roditelja u ovakvom projektu inspirirajuća te da će ih potaknuti na pozitivne promjene u smislu zdravog i aktivnog stila života koji je ujedno i ključna vrijednost naše kompanije”, smatra Mujanović.

Poziv školama upućen je početkom prošle sedmice, a rok za prijave je 20. april 2018. godine. Obrazac za prijavu dostupan je na našoj web stranici www.merkur.ba

i FB stranici projekta ”U zdravoj školi zdrava djeca”, a škole trebaju prijaviti tim koji čini 7 osoba: 3 djece, 3 roditelja i 1 nastavnik koji ima ulogu vođe tima. Nakon završetjka prijavnog roka, slijedi organizacija kvalifikacionih takmičenja shodno broju prijavljenih timova te regiji iz kojih dolaze. Takmičenja će biti organizirana u nekoliko bh. gradova, a datumi i mjesta održavanja bit će naknadno objavljeni kroz medije.

Izvor: Klix.ba

The post U okviru takmičenja ‘’Igre bez granica’’ Merkur BH osiguranje osnovnim školama dodjeljuje besplatne maturantske ekskurzije appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji