Home / Vijesti / U Prijedoru nova fabrika i nova zapošljavanja mladih

U Prijedoru nova fabrika i nova zapošljavanja mladih

Švicarska firma za proizvodnju metalnih sklopova “SB Laser” namjerava otvariti svoj pogon u Hrnićima kod Trnopolja, u opštini Prijedor.

Direktor firme “SB Laser” Edhem Bešić, koji je odlučio da investira u rodni grad, izjavio je da u prvom planu namjerava da zaposli osam radnika. S obzirom da firma već ima potpisane predugovore sa određenim kompanijama, plan je da posao dobije ukupno oko 30 radnika.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosiće oko dva miliona švicarskih franaka (oko 3,2 miliona KM).

“Već smo kontaktirali rukovodstvo Mašinske škole u Prijedoru koji su nam dostavili spisak od osam učenika koji trenutno imaju najbolji uspjeh, a u planu nam je i da ova škola izvrši obuku za varioce”, izjavio je Bešić.

On je dodao da su već izabrana dva učenika koja žele odvesti u Švicarsku da se upoznaju sa procesom rada i o tome šta zahtijevaju njihovi kupci.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i Bešić danas su potpisali ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije dijela javnog puta i izgradnje trafostanice za potrebe rada proizvodne hale koja će biti izgrađena. Vrijednost ovog projekta je oko 90.000 KM, Grad Prijedor finansira 40 odsto od ovog iznosa, a “SB Laser” ostatak od 60 odsto.

Izvor: Biznis Info

The post U Prijedoru nova fabrika i nova zapošljavanja mladih appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji