Home / Vijesti / U SARADNJI SA VATROGASNIM DRUŠTVIMA U POSUŠJU I TUZLI HOLDINA IZVELA VATROGASNE VJEŽBE

U SARADNJI SA VATROGASNIM DRUŠTVIMA U POSUŠJU I TUZLI HOLDINA IZVELA VATROGASNE VJEŽBE

U sklopu aktivnosti “Maj – mjesec zaštite od požara” Holdina je u periodu od 07. do 24. maja provela pokazne vatrogasne vježbe u saradnji sa Vatrogasnim društvom Posušje i Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Tuzla.

U znak zahvalnosti na dugogodišnjoj saradnji i pomoći pri održavanju visokog stepena spremnosti za zaštitu od požara, kao podršku aktivnostima koje provode, Holdina je ovim vatrogasnim društvima uručila i novčanu donaciju.

Svake godine tokom maja, mjeseca zaštite od požara, u Holdini se provode redovne pokazne vježbe u saradnji sa stručnim vatrogasnim službama i servisnim institucijama s ciljem unapređenja spremnosti zaštite od požara. U saradnji sa Vatrogasnim društvima i lokalnim zajednicama u Posušju i Tuzli, izvedene su pokazne vježbe fokusirane na ispravnost i funkcionalnost opreme za pretakanje goriva i zaštite od požara na benzinskim stanicama, edukaciju zaposlenika o potrebnim mjerama, te testiranje brzine evakuacije. Tom prigodom uručene su donacije za vatrogasna društva kao vid zahvale na dugogodišnjoj saradnji u prevenciji i zaštiti od požara.

Zbog prirode naftne industrije, zaštita od požara ključan je element sigurnosti. Tokom godine u Holdini se aktivno provode mjere zaštite, kako bi kupcima, klijentima i zaposlenicima obezbijedili sigurno okruženje, te djelovali preventivno i odgovorno prema zajednici u kojoj Holdina posluje. Na taj način kontinuirano se daje doprinos sigurnosti, brizi za ljude i okolini.The post U SARADNJI SA VATROGASNIM DRUŠTVIMA U POSUŠJU I TUZLI HOLDINA IZVELA VATROGASNE VJEŽBE appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji