Home / Vijesti / U Tuzli predstavljen novi poziv za dodjelu grantova poljoprivrednicima

U Tuzli predstavljen novi poziv za dodjelu grantova poljoprivrednicima

USAID-ov i švedski Projekt razvoja tržišne poljoprivrede Farma 2 predstavljen je jučer i u Tuzli. Info sesije organizovane su širom zemlje kako bi se poljoprivredni proizvođači upoznali o novom pozivu za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Riječ je o grant sredstvima od 200.000 američkih dolara, a rok prijave je 15. oktobar ove godine. Minimalni iznos granta je 3.000, a maksimalni za startup kompanije 10.000 dolara.

Info sesija u Tuzli je okupila značajan broj poljoprivrednika koji prvi put žele aplicirati za bespovratna sredstva, ali i onih koji su ih već koristili.

Peradar iz Pelagićeva Lazo Andrić rekao je da im je puno značio taj grant jer su njime uspjeli da usavrše proizvodnju nabavkom najsavremenije opreme koja se danas koristi u peradarstvu.

Direktor PZ “Prunus” Zvornik Dževad Galjić naveo je da iz dugogodišnje saradnje s USAID-om imaju pozitivne rezultate, te da su projekti koje su implementirali imali pozitivan utjecaj na kooperante i zadugu.

Na javni poziv USAID-a mogu se prijaviti registrovane privatne kompanije ili zadruge, ostale registrovane organizacije koje pružaju usluge, te startup poljoprivredne firme.

Akta.ba

The post U Tuzli predstavljen novi poziv za dodjelu grantova poljoprivrednicima appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji