Warning: fopen(/tmp/custom-NAuyyw.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-NAuyyw.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
U Živinicama otvorena još jedna fabrika: Kupce imaju, čekaju da krene izvoz // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / U Živinicama otvorena još jedna fabrika: Kupce imaju, čekaju da krene izvoz

U Živinicama otvorena još jedna fabrika: Kupce imaju, čekaju da krene izvoz

U okviru poslovne zone u Općini Živinice počela je sa radom Fabrika za preradu ribe. U februaru je počeo probni rad tokom kojeg su obavljena potrebna testiranja a uspješno završena prva faza rezultirala je i zvaničnim otvaranjem fabrike.

Kako je za BiznisInfo kazao direktor BH FISH-a Željko Rička, u fabrici je trenutno zaposleno 60 osoba a nakon što kompanija završi proceduru registracije za izvoz u Evropsku uniju i počne raditi punim kapacitetom, ovaj broj će biti udvostručen.

– U fabrici se radi prerada ribe, odnosno filetiranje inćuna. Sve što se ovdje proizvede namijenjeno je izvozu i ne može se kupiti na našem tržištu. To je desertni proizvod namijenjen tržištu Evropske unije. Španski investitor i vlasnik fabrike Jon Olasagasti Goya ima još četiri fabrike u svijetu i već ima dogovorene kupce za sve proizvode – kazao nam je Rička.

Upravo dobijanje dozvole za izvoz bila je i tema sastanka održanog prošle sedmice sa načelnikom Općine Živinice Samirom Kamenjakovićem.

Kako je nakon sastanka saopćeno iz kabineta općinskog načelnika, dogovoreno je da se zajedničkim zalaganjem, preko Federalnog ministarstva za poljoprivredu, dođe do ove dozvole.

Načelnik je na sastanku zahvalio investitoru koji je prepoznao poslovni ambijent u Živinicama i što svojim ulaganjem doprinosi razvoju Općine. Dodao je da ohrabruje činjenica da se javljaju novi investitori iz BiH i inostranstva koji su zainteresovani za ulaganje u Živinice te da je uspostavljanje poslovnih zona kao osnova za razvoj odrednica općinske politike.

„Cilj je novim poslovnim zonama, te poboljšanjem uslova rada u postojećim, osnažiti živiničku privredu i smanjiti nezaposlenost. Centar za biznis, Udruženje poslodavaca Živinice, pomoć općinske administracije su samo neki od benefita koje ulagači mogu dobiti od Općinske uprave. Općina Živinice nudi poslovne zone sa uređenom infrastrukturom, komunikacije, edukovanu i mladu radnu snagu. Dakle, kako domaći investitori, tako i inostrani investitori susrest će se sa svim ovim prednostima ulaganja u poslovne zone Općine Živinice“, saopćeno je iz kabineta općinskog načelnika.

Biznis.info

The post U Živinicama otvorena još jedna fabrika: Kupce imaju, čekaju da krene izvoz appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji