Home / Vijesti / Uskoro “Festival rakije” u Tuzli: Počela predaja uzoraka za ocijenjivanje

Uskoro “Festival rakije” u Tuzli: Počela predaja uzoraka za ocijenjivanje

Kantonalna privredna komora Tuzla i Boutique Destilery Nadarević, organizatori “Prvog međunarodnog festivala rakija Tuzla 2017”, ubrzano privode kraju tehničke pripreme za najveće ovogodišnje okupljanje ljubitelja “dobre kapljice” ali i kvalitetne hrane, koje će se održati u Hotelu Tuzla 8. i 9. decembra ove godine.

Na Festivalu se očekuje dolazak oko 50 proizvođača iz cijelog regiona, a biće predstavljena i bogata gastronomska ponuda najboljih domaćih proizvoda.

Osim izložbenog dijela “Prvi međunarodni festival rakija Tuzla 2017”, imaće i svoj takmičarski dio gdje će stručni žiri ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja. Stručni žiri čine: Predrag Vukosavljević (profesor na poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Beograd), dr. Nerma Spaho (Tehnološki fakultet Univerziteta Sarajevo) i dipl.ing Ljubiša Stanković (Poljoprivredni fakultet Univerziteta Beograd).

Pored takmičarskog dijela, po prvi put i samostalni proizvođači rakija imaju priliku da ponude svoje rakije na uzorkovanje i dobiju stručni sud o svom proizvodu, koji će im pomoći u daljem razvoju.

Predaja uzoraka za ocjenjivanje počinje 21.11. i traje do 30.11.2017. godine i to na pultu koji se nalazi u lobiju Hotela Tuzla. Svaki predati uzorak rakije na ocijenjivanje presipa se u identične boce i dobija svoj redni broj, tako da će žiri na ocijenjivanje dobiti samo identične boce sa uzorcima i brojevima.

Cijena stručne analize je 15 KM po uzorku, a biće ocijenjeni samo oni uzorci uz koje je dostavljena potvrda o uplati. Proizvođači koji nisu u mogućnosti da sami donesu uzoke svojih rakija na ocijenjivanje mogu ih dostaviti putem neke od kurirskih službi.

Uzorke sa uplatnicom i svojim podacima pošaljite na adresu: Hotel Tuzla (za Prvi međunarodni festival rakija Tuzla 2017) ul. ZAVNOBiH-a 13, 75000 Tuzla.

The post Uskoro “Festival rakije” u Tuzli: Počela predaja uzoraka za ocijenjivanje appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji